Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Εχασε 20 ευρώ ο τόνος στην Ιταλία, άνοδος για το σκληρό στη Γαλλία

Στην ελληνική αγορά έχουµε φορτώσεις συµβολαίων εξαγωγής σκληρού σίτου περί τα 280 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, ενώ για νέες πωλήσεις κατόπιν της σοβαρής πτώσης στη Φότζια οι διαπραγµατεύσεις πάγωσαν.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

128
0

Οι Ιταλοί φαίνεται πως ξεπέρασαν το αρχικό άγχος περί κάλυψης των αναγκών τους, βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται για το σήµα «made in Italy» στα ζυµαρικά τους, και µάλλον δεν θα βιαστούν για νέες αγορές. Επίσης πλησιάζουµε τον Αύγουστο, οπότε και παραδοσιακά η αγορά λειτουργεί σε πολύ χαµηλότερους ρυθµούς.

Στα σκληρά σιτάρια, σηµαντικές απώλειες της τάξης των 20 ευρώ ο τόνος είχαµε στις νέες τιµές της λίστας της Φότζια. Συγκεκριµένα τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% διαπραγµατεύονται µε τιµή αποθήκης παραγωγού στα 310-315 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού είναι στα 300-305 ευρώ ο τόνος. Η ιταλική αγορά δείχνει να αποφορτίζει από την αρχική άνοδο στα αλώνια, δεδοµένου ότι η σοδειά του Καναδά εξακολουθεί να είναι υποσχόµενη. Αντιθέτως στη Γαλλία έχουµε άνοδο των τιµών στα 300 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους, ως αποτέλεσµα των µειωµένων φετινών αποδόσεων και επίσηµοι φορείς εκτιµούν µείωση παραγωγής περί τους 250.000 τόνους.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι δυσκολίες της καλλιέργειας σε βασικές εξαγωγικές χώρες µαλακού (Γαλλία, ΗΠΑ, Αργεντινή) προκάλεσαν την άνοδο των χρηµατιστηριακών τιµών. Παράλληλα επηρεάζει θετικά και η γενικότερη ανοδική πορεία των χρηµατιστηρίων (εµπορευµάτων και αξιών). Στη Γαλλία η σοδειά αναθεωρείται
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία