Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σταδιακή αποκλιμάκωση τιμών στο σκληρό

Στην αγορά µας σε σχέση µε προηγούµενες εβδοµάδες η εξαγωγή σκληρού σίτου είναι εµφανώς πιο υποτονική.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

180
0

Η τελευταία δουλειά της Τυνησίας έδειξε τον δρόµο προς τη διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά, ασχέτως αν θα φορτωθούν σιτάρια άλλης σοδειάς. Οι Ιταλοί παράλληλα διανύουν το καθολικό Πάσχα και εποµένως απέχουν από τις διαπραγµατεύσεις. Φαίνεται µια σταδιακή αποκλιµάκωση των τιµών, µε το βλέµµα προς µια υποσχόµενη για την ώρα νέα παραγωγή.  

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν υπήρξαν αλλαγές για άλλη µια εβδοµάδαΣυγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 282-287 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία η περιορισµένη ζήτηση από την Ιταλία για φετινά ή νέας σοδειάς σκληρά σιτάρια πίεσε τις τιµές άλλα 3 ευρώ, φτάνοντας τα 262 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Παράλληλα η εικόνα της νέας σοδειάς τους είναι καλύτερη σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή. 

 Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η ανακοίνωση λιγότερων των εκτιµήσεων εκτάσεων σόγιας και καλαµποκιού στις ΗΠΑ ενίσχυσε όλα τα δηµητριακά. Ανακοινώθηκε µεν αύξηση στην πρόθεση των εκτάσεων για το καλαµπόκι και τη σόγια, αλλά ήταν χαµηλότερη των εκτιµήσεων της αγοράς. Ενώ στα µαλακά η εκτίµηση ήταν παρόµοια µε την ανακοίνωση του αµερικανικού υπουργείου, λόγω της γενικότερης ανόδου, τα µαλακά σηµείωσαν ένα ανοδικό ξέσπασµα. Η Γαλλία επίσης επηρεάστηκε από το Σικάγο µε τις τιµές να πιάνουν ξανά τα 215 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Μαΐου. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία