Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Υποσχόμενη νέα σοδειά, πρόβλημα από πρωιμότητα

υποτονική είναι η αγορά στη χώρα µας για τα σκληρά σιτάρια, καθώς οι τιµές που κυκλοφορούν είναι χαµηλότερες σε σχέση µε τις τιµές των τελευταίων εξαγωγών.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

2
0

Παράλληλα είχαµε και το καθολικό Πάσχα όπου παραδοσιακά οι Ιταλοί αγοραστές δεν είναι δραστήριοι. Η νέα σοδειά είναι σηµαντικά πρώιµη κι αυτό κατά τους ειδικούς µπορεί από τη µια µεριά να µας χαροποιεί αλλά από την άλλη εµπεριέχει ρίσκο λόγω των καιρικών συνθηκών. Φαίνεται πως θα µπούµε στα αλώνια µε ελάχιστα στοκ από φετινά σιτάρια, ενώ οι αναλυτές περιµένουν να δουν αν θα υπάρξουν προαγορές φέτος από Ιταλούς εµπόρους.

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν υπήρξαν αλλαγές για άλλη µια εβδοµάδα. Συγκεκριµένα στα ποιοτικά στάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 282-287 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία συγκλίνουν σταδιακά οι τιµές φετινής µε νέας σοδειάς. Τα φετινά σιτάρια κυµαίνονται στα 257 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 5 ευρώ χαµηλότερα από την προηγούµενη εβδοµάδα, ενώ η νέα σοδειά βρίσκεται πλέον στα 250 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, δηλαδή 5 ευρώ υψηλότερα.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια έχουν ανακάµψει από τα χαµηλά στα τέλη Μαρτίου. Αρχικά βοήθησαν οι χαµηλότερες των προσδοκιών εκτιµήσεις για την πρόθεση σπορών για δηµητριακά στις ΗΠΑ. Κατόπιν κάποιες καιρικές ανησυχίες σε συνδυασµό µε την πρόσφατη διόρθωση του δολαρίου συντηρούν την ανοδική πορεία. Στη Γαλλία η πτώση των θερµοκρασιών και η επιστροφή των αγοραστών τόνωσε λιγάκι τις τιµές οι οποίες είχαν σηµειώσει χαµηλό στα 205 ευρώ ο τόνος. Πλέον οδεύουν προς τα 210 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Μαΐου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία