BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Χαμηλότερα έκλεισε ο νέος διαγωνισμός της Τυνησίας

Στην αγορά µας λογικά θέλουµε περίπου 20 µέρες µε έναν µήνα για να ξεκινήσει ο αλωνισµός σκληρού σίτου και η σοδειά παρουσιάζει κάποια τοπικά προβλήµατα λόγω των καιρικών συνθηκών.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

8
0

Η γενική εικόνα βέβαια δύσκολα για την ώρα θα αλλάξει, δεδοµένου ότι τα στρέµµατα φέτος είναι περισσότερα. Αναφορικά µε τις τιµές εξαγωγής κυκλοφορούν τα 265 ευρώ ο τόνος FOB για τα φετινά στοκ, ενώ για προπωλήσεις δεν έχουν ακόµα ακουστεί διαπραγµατεύσεις.

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια οι τιµές για άλλη µια εβδοµάδα δεν έχουν µεταβληθεί. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 280-285 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία τα σκληρά σιτάρια πήραν άλλα 5 ευρώ, φτάνοντας τα 265 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, εντούτοις νέες δουλειές γίνονται µε δυσκολία. Το κοµµάτι των διεθνών διαγωνισµών εξακολουθεί να καλύπτει ο Καναδάς µε την τελευταία αγορά της Τυνησίας για 210.000 τόνους να γίνεται µεταξύ 291-296 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους. 

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, όλα τα δηµητριακά συνεχίζουν µετά από µια µικρή διόρθωση την ανοδική τους πορεία, κυρίως λόγω των καιρικών προβληµάτων σε σηµαντικές χώρες παραγωγής. Στη Βραζιλία για παράδειγµα σχολιάζεται έντονα το πρόβληµα ξηρασίας που έχουν κάτι το οποίο επηρεάζει πρωτίστως τα καλαµπόκια. Στη Γαλλία για τους ίδιους λόγους αλλά και λόγω της βελτιωµένης πορείας των εξαγωγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχαµε άνοδο τιµών µε τα µαλακά σιτάρια να φτάνουν τα 255 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Μαΐου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία