Έτσι αλλάζει η φιλοσοφία του ελέγχου των επιχειρήσεων τροφίμων στην Ελλάδα και γίνεται risk based.
Τα νέα έντυπα ελέγχου με ημερομηνία έκδοσης 17/05/2021 είναι:
Έντυπο ελέγχου εγκαταστάσεων συσκευασίας μελιού
Έντυπο ελέγχου επιχειρήσεων παρασκευής αναψυκτικών
Έντυπο ελέγχου εγκαταστάσεων επεξεργασίας δημητριακών και παραγωγής προϊόντων τους
Έντυπο Εγκαταστάσεων Παραγωγής Και Τυποποίησης Ελαιολάδου
Έντυπο ελέγχου εγκαταστάσεων παραγωγής αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών και οσπρίων
Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Λιανικού & Χονδρικού Εμπορίου
Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης
Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών
Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Παραγωγής Επιτραπέζιων ελιών και λαχανικών χαμηλής οξύτητας
Έντυπο Εγκαταστάσεων Ψυκτικών Αποθηκών
Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Τεμαχισμού Κρέατος, Παραγωγής Κιμά, Παρασκευασμάτων, Προϊόντων με Βάση το Κρέας.
Με την χρήση των νέων εντύπων ελέγχου κάθε επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως Υψηλού, Μέσου ή Χαμηλού κινδύνου, ανάλογα με το επίπεδο συμμόρφωσης της που διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι κομβικής σημασίας τόσο ως παράμετρος η οποία συνυπολογίζεται για το συνολικό προφίλ επικινδυνότητας και τον προσδιορισμό της συχνότητας επιθεώρησης όσο και για την επιλογή των μέτρων συμμόρφωσης ή κυρώσεων που θα επιβληθούν στην επιχείρηση.
Μπορείτε να κατεβάστε τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων του ΕΦΕΤ ΕΔΩ και να δείτε την απόφαση ΕΔΩ.