Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Πτώση από USDA αμετάβλητα τα αποθέματα

Στην αγορά µας πλησιάζουµε προς τον αλωνισµό σκληρού σίτου και σύµφωνα µε τους ειδικούς η σοδειά δείχνει µέτρια προς καλή.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

89
0

Σε κάποιες περιοχές αναµένονται βροχοπτώσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν αρκετά την εικόνα της καλλιέργειας και της επερχόµενης σοδειάς. Αναφορικά µε τις εξαγωγές, δεν έχουν ακουστεί ακόµα προπωλήσεις, ενώ φαίνεται µια διάθεση των αγοραστών προς τα 260 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Η τελευταία δουλειά της Τυνησίας, στα 20 δολάρια χαµηλότερα, παγώσε τον προηγούµενο υπερ-ενθουσιασµό. Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια οι τιµές για άλλη µια εβδοµάδα δεν έχουν µεταβληθεί. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος.

Για τη δεύτερη ποιότητα, η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 280-285 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές της νέας σοδειάς ξεπέρασαν κατά 5 ευρώ ο τόνος τις αντίστοιχες της φετινής, πιάνοντας τα 265 ευρώ ο τόνος. Υπάρχει µια αισιοδοξία πως η γενικότερη άνοδος στα µαλακά σιτάρια θα περάσει έστω σε µικρότερο βαθµό και στα σκληρά. Παράλληλα και οι συνθήκες ξηρασίας που επικράτησαν στη Γαλλία στην αρχή της άνοιξης φέρνουν ανησυχίες αναφορικά µε τις ποιότητες - αποδόσεις.

Από την πλευρά του Καναδά είναι αξιοσηµείωτη η πορεία των εξαγωγών µε τα στοκ στο χαµηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, µετά από διαρκή άνοδο για µεγάλο χρονικό διάστηµα, τα µαλακά σιτάρια, όπως και άλλα δηµητριακά, διόρθωσαν κατόπιν της µηνιαίας έκθεσης προσφοράς-ζήτησης δηµητριακών. Συγκεκριµένα ανακοινώθηκε αύξηση της παραγωγής σίτου (πχ σε Ρωσία και ΕΕ) που δεν περίµεναν οι αναλυτές. Επακόλουθα η αγορά στο χρηµατιστήριο σηµείωσε απώλειες. Η Γαλλία δεν ξέφυγε της διόρθωσης και οι τιµές µειώθηκαν προς τα 255 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία