Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Κέρδη 9,22% ο δείκτης αγροτικών εμπορευμάτων, ώθηση σε σιτηρά βαμβάκι αναμένει η Πειραιώς

Με τον πληθωρισμό να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των αγροτικών προϊόντων και των εμπορευμάτων, με την Τράπεζα Πειραιώς να εκτιμά ότι το κλίμα παραμένει ευνοϊκό για τις τιμές παραγωγού.

peiraiosemporeumata__3_

165
0

Οι προβλέψεις για τη νέα καλλιεργητική περίοδο 2021-2022 στα σιτηρά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, σύμφωνα με το USDA. Για το σιτάρι και τη σόγια, οι πιο σφιχτές παγκόσμιες προμήθειες και οι τρέχουσες αντίξοες καιρικές συνθήκες (φαινόμενο La Ninia) πιθανά να συνεχίσουν να ευνοούν τις τιμές τους.

Για το καλαμπόκι, η αυξημένη ζήτηση από την Κίνα πιθανά να ενισχύσει τις αμερικανικές εξαγωγές, καθώς και η μειωμένη βραζιλιάνικη παραγωγή να ενισχύσει την τιμή του βραχυπρόθεσμα. Για το βαμβάκι, η επιβράδυνση της ζήτησης για προμήθειες από τις ΗΠΑ και η αβεβαιότητα στο εμπορικό ζήτημα ΗΠΑ-Κίνας πιθανά να δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα πτωτική πίεση στην τιμή του. Η αγορά του πορτοκαλιού πιθανά να συνεχίσει να βρίσκεται σε πτωτική πίεση, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στην ενίσχυση των short θέσεων και στην επιστροφή στην κανονικότητα. Για το ρύζι, δεν αναμένεται ενίσχυση της τιμής του, με την προσφορά από την Ινδία να παραμένει δυνατή.

Αναλυτικά το Δελτίο Τιμών διαθέσιμο εδώ

Για τα βοοειδή, η ξηρασία των βοσκότοπων και το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών πιθανά να ασκήσουν ανοδική πίεση στις τιμές τους και η τιμή της ζάχαρης πιθανά να ευνοηθεί εξαιτίας μειωμένης παραγωγής, προερχόμενης από άσχημες καιρικές συνθήκες

Ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων ενισχύθηκε σημαντικά σε μηνιαίο επίπεδο (+9,22%), λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου, με τη Fed να διατηρεί τη χαλαρή νομισματική πολιτική και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Παράλληλα, οι ανησυχίες σχετικά με απότομη επιτάχυνση του πληθωρισμού φαίνεται να έχουν μετριαστεί αρκετά στον απόηχο και των πρόσφατων αποφάσεων της Fed, εφησυχάζοντας τους επενδυτές, όμως η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να πλήττει τις αναδυόμενες οικονομίες. Η τάση στην αγορά αγροτικών προϊόντων παραμένει θετική, με την τεχνική εικόνα να δείχνει ότι βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Επιπλέον, μια πιθανή αλλαγή στη ρητορική της Fed προς το πιο αυστηρό (σύσφιξη νομισματικής πολιτικής) θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία