BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σε χαμηλά 11 ετών η παραγωγή στον Καναδά

Στην αγορά µας η παγκόσµια άνοδος στα σκληρά σιτάρια φυσικά και έχει περάσει στις τιµές της σοδειάς µας.

papadogianis_M_3_8_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

24
0

Επί της ουσία οι τιµές της εξαγωγής διαµορφώνουν τα επίπεδα στο εσωτερικό. Η εξαγωγή έχει ξεπεράσει πλέον τα 460 ευρώ ο τόνος FOB και κάποιες πράξεις σηµειώνονται, αλλά διστακτικά. Αντίστοιχα οι τοπικοί µύλοι που είναι λίγο πιο πίσω στο στοκ αναγκάζονται µε τις όποιες δυσκολίες να ακολουθήσουν την ξέφρενη πορεία των τιµών.
Στα σκληρά σιτάρια, η Φότζια συνέχισε την ξέφρενη πορεία ανακοινώνοντας στη νέα λίστα τιµών άνοδο 40 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 485-490 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 475-480 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές σκληρού επίσης ενισχύονται, πιάνοντας τα 430 ευρώ ο τόνος FOB γαλλικό λιµάνι και σηµειώνοντας νέα υψηλά. Η άνοδος εξακολουθεί να τροφοδοτείται από τη χαµηλή εκτίµηση για την παραγωγή του Καναδά. Συγκεκριµένα η στατιστική τους υπηρεσία ανακοίνωσε παραγωγή λίγο κάτω από τους 4 εκατ. τόνους, σηµειώνοντας τα χαµηλότερα επίπεδα από το 2010.
Την ίδια ώρα, στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια συνεχίζουν την πτώση από τα πρόσφατα υψηλά. Βέβαια επηρεάστηκαν από τη γενικευµένη διόρθωση στα εµπορεύµατα εξαιτίας της αποκόµισης κερδών από πλευράς των επενδυτών. Πιο συγκεκριµένα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια µείωσαν την ανοδική θέση τους στα µαλακά σιτάρια εκτιµώντας πως τα περιθώρια ανόδου στενεύουν. Στη Γαλλία, τέλος, είχαµε διόρθωση κατά 2 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, µε τις τιµές να κυµαίνονται στα 242 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία