BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Οι τελευταίες προβλέψεις του USDA για καλαμπόκι και βαμβάκι

Εκπλήξεις που αναμένεται ότι θα ανατροφοδοτήσουν το ράλι ανόδου σε καλαμπόκι και σόγια επεφύλαξε η έκθεση προθέσεων σποράς του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) η οποία δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου, ακυρώνοντας μέχρι ένα βαθμό πολλές από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

sporoi_site

Πέτρος Γκόγκος

5373
0

Η έκθεση καταγράφει υποχώρηση των εκτάσεων καλαμποκιού για τις επικείμενες σπορές στις ΗΠΑ, από τα 373,4 εκατ. στρέμματα σε 357,96 εκατ. στρέμματα. Τόσο οι αγορές όσο και οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πρόθεση σποράς των Αμερικανών αγροτών δεν θα οδηγούταν κάτω από τα 360 εκατ. στρέμματα, με τους περισσότερους να αναμένουν ένα νούμερο κοντά στα 368 εκατ. Από την άλλη η σόγια, αν και βρίσκεται εντός του εύρους των εκτιμήσεων, στα 363,8 εκατ. στρέμματα από τα 348,76 εκατ. πέρυσι, το ποσό απέχει από τα 369 εκατ. που διαμορφώνουν το πάνω εύρος των αναλύσεων.

Στο παρελθόν, αντίστοιχες αποκλείσεις από τους αρχικούς υπολογισμούς των αγορών, είχαν σαν αποτέλεσμα έντονες αντιδράσεις είτε ανοδικές, είτε καθόδου στις αγορές. Δεδομένης της συγκυρίας, πλέον αρκετοί εκτιμούν πως οι αγορές θα δοκιμάσουν νέα υψηλά, με τα δραστήρια funds στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων να έχουν ήδη προχωρήσει σε κατοχύρωση κερδών τις προηγούμενες ημέρες πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του USDA. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι οι Αμερικανοί αγρότες επενδύουν στη σόγια, όσο οι αγορές και τα funds στο καλαμπόκι.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της έκθεσης, αυξημένες αναμένεται ότι θα είναι οι εκτάσεις στο βαμβάκι, το οποίο οι αναλυτές του USDA τοποθετούν για τη νέα καλλιεργητική σεζόν στα 48,92 εκατ. στρέμματα από τα 44,84 εκατ. που σπάρθηκαν πέρυσι. Το κόστος παραγωγής ήταν αυτό που κατευθύνει τους Αμερικανούς αγρότες στη σόγια έναντι του καλαμποκιού σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές.

 

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • USDA
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία