Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αντέχουν τα αγροτικά εμπορεύματα στην πτώση των αγορών λέει η Πειραιώς, δυσκολεύεται το βαμβάκι

Το ισχυρό δολάριο, ως αποτέλεσμα της εμφανώς καλύτερης μακροοικονομικής εικόνας των ΗΠΑ και της ρητορικής της Fed για διατήρηση της περιοριστικής πολιτικής, για μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, έθεσε υπό πτωτική πίεση τις τιμές των εμπορευμάτων χρυσού, πετρελαίου και βιομηχανικών μετάλλων, ενώ εξαίρεση αποτέλεσαν τα αγροτικά προϊόντα, υποστηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς.

Screenshot_2022-09-26_at_12_48_03

432
0

Στο τελευταίο δελτίο τιμών για τον Σεπτέμβριο, η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει σημαντικά κέρδη για τις τιμές σε σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι, χυμό πορτοκαλιού, βοοειδή και ζάχαρη, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές σε βαμβάκι και σόγια.

Στη γενική εικόνα που αποτυπώνεται στο δελτίο τιμών, άνοδο κατέγραψε ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων (+4,98%), ενώ αντίθετα ο δείκτης των εμπορευμάτων υποχώρησε (-5,75%). Ως πιθανή αιτία φαίνεται να είναι η υπερβάλλουσα ενίσχυση της ζήτησης έναντι της προσφοράς, παρά τα μεικτά στοιχεία για την εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας στην κινεζική οικονομία (επιβράδυνση εισαγωγών-εξαγωγών, ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής), με την επιδημιολογική εικόνα, ωστόσο, να βελτιώνεται σταδιακά.

Ολόκληρο το δελτίο τιμών της Τράπεζας Πειραιώς, διαθέσιμο εδώ

Ταυτόχρονα, μια νέα ένταση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο και μια χειροτέρευση των καιρικών συνθηκών δύναται να ευνοήσουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ωστόσο ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης και το ενδυναμωμένο δολάριο ενδέχεται να επιβαρύνουν την άνοδο στις τιμές τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία