Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αφήνουν τα ομόλογα, πάνε στον χρυσό οι επενδυτές

Σε ανοδικό έδαφος ο χρυσός, αντλώντας ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα στον απόηχο της συμφωνίας Μπάιντεν – Μακάρθι για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

62ba69d023df4848ba2423e53d2d2f51_2

58
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατέληξε την Κυριακή σε συμφωνία με τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι την Κυριακή για την προσωρινή αναστολή του ανώτατου ορίου του χρέους. 

Η συμφωνία, η οποία πρέπει τώρα να περάσει και από το Κογκρέσο, διασφαλίζει ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της, αποτρέποντας μια καταστροφική για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα χρεοκοπία των ΗΠΑ. 

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ κατρακυλά 10,7 μονάδες βάσης σήμερα, στο 3,697% στον απόηχο της συμφωνίας. 

Στο ταμπλό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 14 δολ. ή 0,7% και έκλεισε στα 1.977,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  

Το ασήμι Ιουλίου έχασε 12 cents ή 0,5% στα 23,24 δολ. ανά ουγγιά. Απώλειες σημείωσε και ο χαλκός, με το συμβόλαιο Ιουλίου να χάνει 2 cents ή 0,5% στα 3,66 δολ. η λίβρα. 

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 6,20 δολ. ή 0,6% στα 1.021,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε 28,60 δολ. ή 2% στα 1.397,50 δολ. ανά ουγγιά. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία