BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Βουτιά κάτω από τα 70 δολάρια για το αργό, πρώτη αντίδραση OPEC+

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό συμβόλαιο να χάνει το επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι εν μέσω έντονης νευρικότητας ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης του OPEC+ αυτό το σαββατοκύριακο. 

Screenshot_2023-05-31_at_10_49_52

114
0

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κατρακύλησε 3,21 δολ. ή 4,4% και έκλεισε στα 69,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το Brent Ιουλίου, έχασε 3,53 δολ. ή 4,6% στα 73,54 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. 

Οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν επιβαρύνει το outlook για τις τιμές της ενέργειας. 

Ο OPEC και οι σύμμαχοι του OPEC+ έχουν αντιδράσει μειώνοντας την παραγωγή τους και οι επενδυτές περιμένουν πλέον τις αποφάσεις του καρτέλ στη συνεδρίαση του στις 4 Ιουνίου. Οι επενδυτές έχουν διακρίνει εντάσεις στους κόλπους του OPEC+, με την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων περικοπών στην παραγωγή, κάτι που φαίνεται να απορρίπτει η Ρωσία. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαΐλ Μισούστιν έχει ξεκαθαρίσει ότι "δεν υπάρχει η ανάγκη για νέες περικοπές", ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας έχει προειδοποιήσει τους short sellers στην αγορά – τους επενδυτές που ποντάρουν σε πτώση των τιμών – ότι θα "πονέσουν", υπονοώντας ότι η χώρα του είναι έτοιμα να κάνει και νέες περικοπές στην παραγωγή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία