BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ο εκσυγχρονισμός της αλυσίδας υπεραξίας στην επιτραπέζια ελιά ξεκινά από το Γύθειο

Τα βήματα εκσυγχρονισμού της αλυσίδας υπεραξίας της επιτραπέζιας ελιάς θα επιχειρήσει να εντοπίσει και αναδείξει ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά που διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας το Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 11:00πμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο, στην οδό Ξανθάκη 3.

Gutheio_epitrapezia_elia

11
0

Την ημερίδα με θέμα «Επιτραπέζια Ελιά – Βήματα συγχρονισμού στην αλυσίδα υπεραξίας» θα συντονίζει ο εκδότης και διευθυντής της Agrenda και του agronews.gr Γιάννης Πανάγος.

Ειδικότερα, για την υφιστάμενη κατάσταση του Λακωνικού ελαιώνα της επιτραπέζιας ποικιλίας Καλαμών, θα μιλήσει ο Μιχάλης Θεοφιλάκος, προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Λακωνίας.

Τα νέα δεδομένα αλλά και τα κυριότερα προβλήματα φυτοπροστασίας στην επιτραπέζια ελιά, θα παρουσιάσει ο πλέον αρμόδιος γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

Οι συνθήκες για μια μεταρρύθμιση της δομής της μετασυλλεκτικής διαδικασίας και της μεταποίησης των φυσικών μαύρων ελιών έχουν ωριμάσει και σχετικά με αυτό θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Ντούτσιας, γεωπόνος και πρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ.

Ο Ηλίας Βουδούρης, παραγωγός επιτραπέζιας ελιάς, θα εμπλουτίσει τη συζήτηση με την οπτική των ελαιοπαραγωγών ενώ στα των τεχνικών λεπτομερειών της ελαιοκομίας θα συμπληρώσει η ομιλία του τεχνολόγου γεωπόνου ειδικού σε θέματα φυτικής παραγωγής, Γιώργου Κορίννη για τα «υπολείμματα φυτοφαρμάκων στην ελιά».

Τέλος, το σύγχρονο πρόγραμμα φυτοπροστασίας της BASF στην ελαιοκομία θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Σέρβης από το τμήμα Τεχνικής Ανάπτυξης και Υποστήριξης Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

 Η εφημερίδα Agrenda και το περιοδικό Ελαίας Καρπός είναι χορηγοί επικοινωνίας της ημερίδας, ενώ στην ιστοσελίδα agronews.gr θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη της ημερίδας και συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις από την εκδήλωση.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας:

10:15 - 10:45  ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 

11:00 - 11:30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

11:30 - 11:45  “Υφιστάμενη κατάσταση του Λακωνικού ελαιώνα της επιτραπέζιας ποικιλίας

Καλαμών”

Μιχάλης Θεοφιλάκος/ Προϊστάμενος Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, ΔΑΟΚ Λακωνίας

 

11:45 - 12:00  “Κυριότερα προβλήματα φυτοπροστασίας στην επιτραπέζια ελιά – Νέα δεδομένα”

Αντώνης Παρασκευόπουλος / Γεωπόνος, Διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

12:00 - 12:15  “Φυσικές μαύρες ελιές” Ωρίμασαν ΜΗΠΩΣ οι συνθήκες για μεταρρύθμιση στη δομή της μετασυλλεκτικής διαδικασίας - μεταποίησης?”

Γιώργος Ντούτσιας / Γεωπόνος, Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ

12:15 - 12:30  “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στην ελιά”

Γιώργος Κορίννης / Τεχνολόγος Γεωπόνος (Φυτικής Παραγωγής)

12:30 - 12:45  Ηλίας Βουδούρης/ Παραγωγός Επιτραπέζιας Ελιάς  

 

12:45 - 13:00 “Σύγχρονο Πρόγραμμα Φυτοπροστασίας BASF στην Ελαιοκομία”

Δημήτρης Σέρβης/ Τεχνική Ανάπτυξη – Υποστήριξη Προϊόντων

Φυτοπροστασίας, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία