BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ένα συμπόσιο αφιερωμένο στη φράουλα στην Ιταλία

Το Διεθνέςς Συμπόσιο Φράουλας, το οποίο θα διεξαχθεί από 2 έως 6 Μαΐου 2020 στο Ρίμινι, θα περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα αφορούν σε όλους τους παράγοντες της αλυσίδας εφοδιασμού, από τον κόσμο της έρευνας μέχρι τη βιομηχανία και τη διανομή, με σκοπό να ενημερώσει σχετικά με το προϊόν και την καλλιέργεια του και να δώσει ερέθισμα για καινοτομίες και νέες προτάσεις.

entete_yves_desjardins_1400x900

3
0

Η 4η έκδοση του Διεθνούς Συμποσίου Φράουλας, που οργανώθηκε από το Università Politecnica delle Marche και το CREA - το Ιταλικό Συμβούλιο Γεωργικής Έρευνας και Ανάλυσης της Αγροτικής Οικονομίας - σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ISHS) θα πραγματοποιηθεί στο Ρίμινι από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2020.


Το ISS 2020 (Διεθνές Συμπόσιο φράουλας), το οποίο ακολουθεί το Συμπόσιο του 2016 στο Κεμπέκ, θα προσφέρει μια εντελώς νέα προσέγγιση σε θέματα σχετικά με τη φράουλα, με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των κόσμων της έρευνας και της βιομηχανίας, με την εμπλοκή όλων των πιθανών ενδιαφερομένων: από ακαδημαϊκούς και παραγωγούς στη βιομηχανία και την αγορά, μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Στην πραγματικότητα, το ISS 2020 θα είναι ανοικτό σε εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο και θα επικεντρωθεί ειδικότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η καλλιέργεια φράουλας επεκτείνεται και αποδεικνύεται μια νέα ευκαιρία εισοδήματος για τις αγροτικές περιοχές. Στο ίδιο πλαίσιο, οι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις τελευταίες έρευνες πάνω στο θέμα, να συναντήσουν συναδέλφους για περαιτέρω συζήτηση και να αναπτύξουν ιδέες για νέα έργα και διεπιστημονικές συνεργασίες.
Το πρόγραμμα του ISS 2020 είναι πλούσιο και ποικίλο, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις διαφοροποιημένες ανάγκες των επισκεπτών του. Ακόμη και πριν από την επίσημη έναρξη του Συμποσίου, που προγραμματίζεται για τις 2 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί μια τριήμερη προ-περιοδεία στις 30 Απριλίου, για να προσφέρει την ευκαιρία επίσκεψης σε δύο περιοχές της Ιταλίας, ιδανικές για την παραγωγή φράουλας: τις Campania και Basilicata, οι οποίες τα τελευταία τρία χρόνια αντιπροσώπευαν το 26% και 24% αντίστοιχα της συνολικής παραγωγής της χώρας. Μεταξύ των παραγωγών που θα συμμετέχουν στην περιοδεία είναι οι Coop Sole, Vivai Mazzoni, Salvi Vivai, Planitalia, Nova Siri Genetics, Apofruit Italia και Alsia.
Οι επισκέπτες θα τύχουν παρόμοιας ευκαιρίας μετά το Συμπόσιο, στις 7 και 8 Μαΐου, με τη δυνατότητα να δουν αγροκτήματα σε άλλες περιοχές όπου η ανάπτυξη φράουλας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, όπως η περιοχή Romagna και η επαρχία Trento, με επισκέψεις στην Astra Innovazione , CIV, Vivai Mazzoni, Salvi Vivai και Cooperativa Sant'Orsola.
Ειδικότερα για τον ακαδημαϊκό κόσμο, η Σχολή Berry τις ίδιες μέρες (7 και 8 Μαΐου) θα προχωρήσει σε μια επιλογή διεθνών φοιτητών με σκοπό να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ιδέες με τους ερευνητές του Συμποσίου στο Università Politecnica delle Marche στην Ανκόνα.
Το Συμπόσιο θα διαρθρωθεί σε 4 παράλληλες συνεδρίες, η κάθε μία από τις οποίες θα καλύπτει ένα διαφορετικό ερευνητικό τομέα, με συνολικά 48 παρουσιάσεις, καθώς και 12 κύριες ομιλίες Ιταλών και διεθνών προσκεκλημένων εμπειρογνωμόνων.

Η εγγραφή για να παραστεί κανείς στην εκδήλωση είναι ήδη ανοιχτή στο διαδίκτυο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.iss2020.com/registration/


Το παγκόσμιο εμπόριο φράουλας
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μεγαλύτερη παραγωγός φράουλας στον κόσμο είναι η Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο το 40% της παγκόσμιας παραγωγής, με περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια τόνους. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες (περίπου 1,4 εκατομμύρια τόνοι) και το Μεξικό (περίπου 460.000 τόνοι). Στην Ευρώπη μεγαλύτερη παραγωγή παρουσιάζουν η Ισπανία  (λίγο κάτω από 300.000 τόνους), ακολουθούμενη από την Πολωνία και τη Γερμανία (πηγή: CSO και FAO). Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στον ευρωπαϊκό χώρο και πάλι η Ισπανία, ακολουθούμενη από χώρες όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο, οι οποίες εξάγουν εν μέρει το δικό τους προϊόν και εν μέρει διανέμουν το προϊόν που παράγεται από άλλα κράτη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.iss2020.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία