Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας»

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στις 13-16 Νοεμβρίου από τo Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα».

20181128172226_Photo-2_2

62
0

Στόχος της Γιορτής που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, 13-16 Νοεμβρίου 2019, είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.


Το πρόγραμμα της “Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας” περιλαμβάνει:

Την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν «εισηγήσεις και εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop – επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για μαθητές.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις μόνο για επαγγελματίες της εστίασης.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218 και ώρες 8.00-14.00.

Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093.

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

Σημείωση: θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας



Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου
10:00 - 10:30: Προσέλευση, House of Events
• Εισηγήσεις:
10:30 - 11:00 “Μοντέλο Τοπικής Ανάπτυξης για τον
Προορισμό Valdichiana Senese, Τοσκάνη”
(Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά)
Nico Bartalini, Valdichiana Living
11:00 - 11:30 “Η Τήνος στον γαστρονομικό χάρτη”
Tinos food path
11:30 - 12:00 “Δεν πουλάμε προϊόντα! Πουλάμε αυτό
που δηλώνει το Brand των προϊόντων μας!!!”
Γιάννης Τζαβλόπουλος, CEO
Upgrade Consulting and Training
12:00 - 12:10 Διάλειμμα
12:10 - 12:20 “Ανάδειξη Ελληνικών Αυτόχθονων Φυλών
Προβάτου στη Γαστρονομία”
Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Project Leader
του SPMO της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής
12:20 - 12:30 “Δυνατότητες Προβολής της Μεσσηνιακής
Γαστρονομίας μέσω της MEATING GREECE,
στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών”
Λάρα Σταθοπούλου, Manager της Εθνικής
Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE
12:30 - 13:10 “Επίδειξη Kοπών Αρνιού”
Θανάσης Διαμέλας, μέλος Εθνικής Ομάδας
Κρεοπωλών MEATING GREECE
13:10 - 14:45 Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης
“Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους
Μεσσήνιους επαγγελματίες και
γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
10:00 - 10:30: Προσέλευση, House of Events
• Εισηγήσεις:
10:30 - 11:00 “Η υπεραξία των τοπικών προϊόντων και
η συμβολή τους στη σύγχρονη μαγειρική
τέχνη και στο brand name μιας περιοχής”
Δημήτρης Σκαρμούτσος, Chef
11:00 - 11:30 “Mεσσηνιακά Προϊόντα από την
Αρχαιότητα έως Σήμερα και η Εξέλιξη της
Γαστρονομίας κατά Τόπους στην Ελλάδα
με Επίκεντρο την Πελλοπόνησο”
Δημήτρης Νίκολης, Consultant chef, Silko
group Development chef for Greece,
Technoinox slr Applicant chef for Greece
11:30 - 12:00 “Η Γαστρονομία ως κύριο τουριστικό
προϊόν”
Θωμάς Δούζης, ERGON - CEO ΕΡΓΟΝ
Τρόφιμα ΑΕ
12:30 - 14:00: Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης
“Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους
Μεσσήνιους επαγγελματίες και
γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
9:00 - 13:00 “Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές”
Εστιατόριο “Da Luigi”
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
10:00 - 10:30: Προσέλευση, House of Events
• Εισηγήσεις:
10:30 - 11:00 “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”
Στράτος Κορνάς, Καθηγητής Μαγειρικής
Τέχνης
11:00 - 11:30 “Η σημασία της Προστατευόμενης
Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ
του κρασιού”
Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος οίνου,
οργανωτής έκθεσης Οινόραμα
11:30 - 12:00 “Εστιατόρια και Social Media”
Αθηνά Πάνου, Food blogger
/photographer & Social Media Manager

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία