BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Γνωρίζοντας τα φυτά και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας

Μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς και να εκπαιδευτεί στη βιοδυναμική γεωργία στην Ελλάδα.

9029EBC-CB42-436D-B786-877E10C7C8B7

17
0

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος καλλιέργειας;

Ο Μάριος Δεσύλλας μοιράζεται αυτό που έχει βρει, μέσα από 30 χρόνια πειραματισμού, παρατήρησης και εφαρμογών σε όλη την Ελλάδα. Τον τρόπο καλλιέργειας που σέβεται και αφήνει καλύτερα πίσω του τη φύση (και το έδαφος), είναι πιο αποτελεσματικός & αποδοτικός για τον καλλιεργητή, και δίνει τέλος την καλύτερη ποιότητα στον καταναλωτή...

Στο μάθημα αυτό έτσι θα βαδίσουμε με άξονα τη Βιοδυναμική, τη μέθοδο που παρέδωσε ο R. Steiner για τη Γεωργία και ανέπτυξαν οι συνεχιστές του... Η βιοδυναμική καλλιέργεια αφορά σήμερα τον καθένα που θέλει να καλλιεργήσει τη γη, συνδυάζοντας την ποσότητα με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Αλλά και όποιον θάθελε να εμβαθύνει στον κόσμο των φυτών, με ένα τρόπο που συνδυάζει την πρακτικότητα με τη φιλοσοφική ματιά. Τιμούμε όμως και άλλες «πέρα από τη βιολογική» μεθόδους: τη Φυσική Καλλιέργεια (του M. Fukuoka), για τον σεβασμό της απέναντι στη φύση, αλλά και την Περμακουλτούρα (των B. Mollison – D. Holmgren), για την πρακτική εφαρμογή των αρχών της οικολογίας σε ένα αγρόκτημα.

Θέματα: Ξεκινάμε από αυτά που αφορούν όλες τις καλλιέργειες. Κατανόηση των φυτών, του εδάφους και της φυτοπροστασίας, σύμφωνα με την πνευματική επιστήμη. Και φτάνουμε σε βιολογικές και βιοδυναμικές προτάσεις για κάθε καλλιέργεια, τα πολυετή φυτά: ελιά, αμπέλι, οπωροφόρα και τα ετήσια: λαχανικά, σιτηρά, φαρμακευτικά.

Τρόπος διδασκαλίας: Στο μάθημα δίνεται έμφαση στην κατανόηση, συζήτηση, «δημιουργία ομάδας», σε όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να συμβούν σε μια τάξη. Παράλληλα η θεωρητική γνώση εμπλουτίζεται με :

  • «εργαστήρια» σε κάθε μάθημα για τη γνωριμία με τα φυτά, τα υλικά λίπανσης και φυτοπροστασίας, τις βασικές γεωργικές δουλειές
  • με κάποιες από αυτές θα ‘χουμε την ευκαιρία να εξοικειωθούμε σε αγροκτήματα φίλων και στη 2ήμερη εκδρομή σε βιολογικά
  • βιοδυναμικά αγροκτήματα, που γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος των μαθημάτων, ώστε να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους που έκαναν το καλλιεργητικό τους όραμα πράξη.

Στο μάθημα δίνονται πέρα από έντυπο υλικό, σπόροι, φυτά κ.α. υλικά, ώστε να μπορεί να συνεχίζει ο καθένας μόνος του.

Εισηγητής: Μάριος Δεσύλλας, γεωπόνος Γ.Π.Α.

Τόπος: Ακαδημία Α.Ε.&Π.Κ.Ι., Καλαμών 3,

Παραλία Γλυφάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες: στο τηλ. 6934-837.690 (Μ. Δεσύλλας, αφήστε γραπτό μήνυμα SMS, με το όνομά σας) ή γράψτε στο mail endynamei@yahoo.gr ή καλέστε στο 210-8010.111 (Ακαδημία Α.Ε.Π.Κ.Ι.), akadimia.gr.

Το πρώτο εκπαιδευτικό Σαββατοκύριακο είναι στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2019 (10.00-14.00), Ακαδημία Α.Ε.&Π.Κ.Ι.,Καλαμών 3, Παραλία Γλυφάδας.

Χρόνος: Τα μαθήματα θα γίνονται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα (πρωινά 10 με 2 μ.μ., συνολικά 7 Σαββατοκύριακα από Νοέμβριο έως Μάιο).

Ημερομηνίες:

 16-17/11/2019, 7-8/12/2019, 21-22/12/2019,

18-19/1/2020, 8-9/2/2020, 21-22/3/2020, ετήσια εκδρομή (η ημ/νία θα καθοριστεί).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία