Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση «Κλιματική Κρίση και Τοπική Ανάπτυξη» στις 22 Νοεμβρίου

Ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, σε συνεργασία με την  Δημοτική Παράταξη Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος"  και την Περιφερειακή Παράταξη "Πράσινη Πελοπόννησος", συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Κλιματική Κρίση και Τοπική Ανάπτυξη», την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στην Καλαμάτα (Ξενοδοχείο Rex, Αριστομένους 26).

klima

47
0

Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην κλιματική κρίση, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επηρεάσει την οικονομία μιας παραθαλάσσιας πόλης που στηρίζεται στον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, όπως η Καλαμάτα, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την τοπική ανάπτυξη. Οι τρεις βασικοί θεματικοί άξονες είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός και η αστική ανάπτυξη.

 Για τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα ενόψει της νέας ΚΑΠ και της διαμόρφωσης του Ευρωπαϊκού Πράσινου Συμβολαίου – European Green Deal, θα τοποθετηθεί ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης θα τοποθετηθεί πάνω σε θέματα κλιματικής αλλαγής και εφαρμοσμένων πολιτικών, ενώ στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι αγροτών, εκπρόσωποι του τομέα μεταποίησης τροφίμων, και του τουρισμού και θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στην τοπική οικονομία
  • Οι επιδιώξεις της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Η νέα ΚΑΠ και ο σχεδιασμός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αγροδιατροφικό τομέα.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία