
Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην κλιματική κρίση, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επηρεάσει την οικονομία μιας παραθαλάσσιας πόλης που στηρίζεται στον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, όπως η Καλαμάτα, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την τοπική ανάπτυξη. Οι τρεις βασικοί θεματικοί άξονες είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός και η αστική ανάπτυξη.
Για τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα ενόψει της νέας ΚΑΠ και της διαμόρφωσης του Ευρωπαϊκού Πράσινου Συμβολαίου – European Green Deal, θα τοποθετηθεί ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης θα τοποθετηθεί πάνω σε θέματα κλιματικής αλλαγής και εφαρμοσμένων πολιτικών, ενώ στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι αγροτών, εκπρόσωποι του τομέα μεταποίησης τροφίμων, και του τουρισμού και θα συζητηθούν θέματα όπως:
- Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στην τοπική οικονομία
- Οι επιδιώξεις της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Η νέα ΚΑΠ και ο σχεδιασμός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αγροδιατροφικό τομέα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.