Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ημερίδα για τους εδαφικούς πόρους στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών, στη Λάρισα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το έδαφος (World Soil-Day), το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών/ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στις 9:30’, στην αίθουσα συνεδρίων του Ινστιτούτου στη Λάρισα (Θεοφράστου 1) (πρ.ΕΘΙΑΓΕ), Ημερίδα με θέμα: “ΕΔΑΦΟΣ: ΕΝΑΣ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ -ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ” .

elgo_2

130
0

Η Ημερίδα στοχεύει να αναδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης των ελληνικών γεωργικών εδαφών, την υποβάθμιση των ιδιοτήτων και της γονιμότητάς τους και να ενημερώσει τους αγρότες και το κοινό για τους κινδύνους που απορρέουν από την άσκηση της γεωργίας χωρίς την εφαρμογή ορθών γεωργικών πρακτικών.

Ερευνητές του Ινστιτούτου και προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τη σημερινή κατάσταση υποβάθμισης των ελληνικών εδαφών, την ανάγκη δειγματοληψίας, ανάλυσης και διερεύνησης των εδαφικών ιδιοτήτων των αγρών, και θα προτείνουν λύσεις και μέσα προστασίας και βελτίωσης της γονιμότητας του φυσικού και μη ανανεώσιμου πόρου ‘ΕΔΑΦΟΣ’.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε περιβάλλον κλιματικής αλλαγής και συγχρόνως ψηφιακής επανάστασης, η Ημερίδα στοχεύει να αποδείξει το αυτονόητο, την ανάγκη αειφορίας, δηλαδή την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πόρου ‘ΕΔΑΦΟΣ’ και της διαφύλαξής του από περεταίρω υποβάθμιση, την ανάγκη αναβάθμισης των ιδιοτήτων του, και να υποδείξει τρόπους και μέσα ανάκαμψης με συστήματα συντήρησης του εδάφους και καλλιεργητικές πρακτικές για προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή, ώστε οι επόμενες γενιές να το “κληρονομήσουν” σε σταθεροποιημένη κατάσταση, αν όχι καλύτερη.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στο Εργαστήριο Αναλύσεων Εδαφών, Νερών και Φυτικών Ιστών του Ινστιτούτου. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία