Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η κατάθεση προτάσεων για το 2ο OLIVE CHALLENGE

Ο ελαιοκομικός τομέας αλλάζει! Ο δεύτερος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, OLIVE CHALLENGE, αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα, είναι πλέον στον αέρα.

olivechallenge

369
0

Ο 2ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, OLIVE CHALLENGE, βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένοντας την κατάθεση κάθε καινοτόμας ιδέας ή και ολοκληρωμένης πρότασης, που θα αλλάξει τον ελαιοκομικό τομέα. Οι ιδέες και προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.  Το OLIVE CHALLENGE αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο/ενδιαφερόμενη, ηλικίας άνω των 18, που θέλει να συμβάλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου ελαιοκομικού τομέα, δίνοντας λύση στα μικρά ή και μεγάλα προβλήματα του τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, οι οποίοι θα διακριθούν, θα εξασφαλίσουν υποστήριξη για 6 μήνες, από τους πλέον εξειδικευμένους επιστήμονες και επιτυχημένους επιχειρηματίες, στην ολοκλήρωση και προώθηση της ιδέας τους, καθώς επίσης και ιδιαίτερη προβολή.

Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του ελαιοκομικού τομέα, μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η Πρωτοβουλία OLIVE CHALLENGE σχεδιάσθηκε με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων, στη σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας, στη διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και στην ανάπτυξη συνεργειών και ενδοτομεακής συνεργασίας.

Ενδεικτικά οι ιδέες – προτάσεις μπορούν να καλύπτουν θεματικές σχετικές με τις παρακάτω κατηγορίες:

 

  • Ελαιοκαλλιέργεια – Περιβάλλον
  • Ελαιοποίηση – Μεταποίηση
  • Υποδομή – Εξοπλισμός – Υλικά Συσκευασίας
  • Τυποποίηση – Διακίνηση
  • Marketing – Branding – Προβολή –Προώθηση
  • Εμπορία – Εξαγωγές
  • Εκπαίδευση στον ελαιοκομικό τομέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο Διαγωνισμό OLIVE CHALLENGE κατατέθηκαν 40 ιδέες εκ των οποίων οι 10 διακρίθηκαν και ολοκλήρωσαν τη φάση της Επώασης, διάρκειας 6 μηνών.

Το χρονοδιάγραμμα του Διαγωνισμού προβλέπει την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής έως τις 7/2/2020, την αξιολόγηση των προτάσεων 10-14/2/2020, το pitching - προετοιμασία των συμμετεχόντων οι οποίοι θα διακριθούν στην παρουσίαση της ιδέας τους 17/2-5/3/202, το DEMO DAY στις 8/3/2018 και την επώαση 1/4/2020-31/10/2020.

Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, νομικά πρόσωπα, καθώς και ομάδες. Στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.olivechallenge.org οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τον κανονισμό του Διαγωνισμού, τα στοιχεία που απαιτούνται για την αίτηση υποβολής πρότασης, τα μέλη της Advisory Committee και άλλες σχετικές λεπτομέρειες του Διαγωνισμού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, στο τηλέφωνο 2103238315.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία