Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Άρχισαν οι υποβολές συμμετοχών για τον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), ανακοινώνει την προκήρυξη του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού για τη δημιουργία Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2020.

Ecotrophelia_2019_Participants

170
0

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή συμμετοχών στον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2020. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), που διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό με μεγάλη επιτυχία από το 2011, δίνει φέτος τη δυνατότητα στους φοιτητές να υποβάλλουν τη συμμέτοχή τους ηλεκτρονικά.

Για τον σκοπό αυτό, διαμορφώθηκε μία ειδική πλατφόρμα, που κάνει τη διαδικασία απλή και φιλική για τους συμμετέχοντες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν ένα προϊόν διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό είναι:

 • Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020: Αποστολή Τεχνικού Φακέλου
 • Παρασκευή 22 Μαΐου 2020: Αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου
 • Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020: Τελετή Απονομής Βραβείων

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει αξιόλογα χρηματικά και τιμητικά βραβεία και δίνει την ευκαιρία στη νικήτρια ομάδα να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2020 που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “SIAL” στo Παρίσι, στις 18-19/10/2020.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (https://www.sevt.gr/gr/ecotrophelia) και στη νέα πλατφόρμα του Διαγωνισμού.


Ο ΣΕΒΤ συνεχίζει την επιτυχημένη διοργάνωση που ξεκίνησε το 2011 και έχει καταστεί θεσμός και καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν στον Εθνικό Διαγωνισμό και να δώσουν τη δική τους ώθηση στην καινοτομία του κλάδου, μέσα από τις πρωτότυπες ιδέες και τον ενθουσιασμό τους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να προβάλει τις δυνατότητές τους και το δημιουργικό τους πνεύμα, αποτελώντας ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία.

O Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά βραβεία (των οποίων φέτος η αξία αυξήθηκε) και 2 τιμητικά:

 • Το Χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500€
 • Το Αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€
 • Το Χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
 • Το Τιμητικό βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης
 • Το Τιμητικό βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2020 που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “SIAL” στo Παρίσι, στις 18-19/10/2020. Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

 • Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020: Αποστολή Τεχνικού Φακέλου
 • Παρασκευή 22 Μαΐου 2020: Αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου
 • Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020: Τελετή Απονομής Βραβείων

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά.


Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα του διαγωνισμού επισκεφθείτε το site του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr). 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία