BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Όλη η γκάμα του Κρητικού αμπελώνα στα ΟιΝοτικά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 13η χρονιά καλωσόρισαν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που πραγματοποιείται στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

oinoti

13
0

Το φετινό πρόγραμμα της έκθεσης, είναι πιο πλούσιο από ποτέ! Οι Κρήτες οινοποιοί και η ομάδα του Wines of Crete ετοίμασαν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την έκθεση όπου συμμετάσχουν 32 οινοποιεία του νησιού. Στα ΟιΝοτικά παραυρίσκονται επίσης μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόοων, καθώς και ο φετινός Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος, που παρουσιάζει τρία πολύ ενδιαφέροντα οινικά σεμινάρια. Φέτος, τα σεμινάρια που παρουσίασε η Οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη εστίασαν σε δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη: το Λιάτικο και το Ασύρτικο.

Την Κυριακή 23/2 ο καλεσμένος του Wines of Crete και αγαπητός σε όλους Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα, ταξίδεψαν τους επισκέπτες γευστικά 4.000 χρόνια πριν, ετοιμάζοντας 2 συνταγές από το καινούργιο βιβλίο του Χρήστου Λάπα «4.000 χρόνια γεύσεις». Δυναμικό «παρόν» και φέτος, δίνουν και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δύναμης στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών επαγγελμάτων.

Στην έκθεση λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ Κρήτης.

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Φροντίσαμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στα σεμινάρια και στην εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού αλλά και του επαγγελματία. Συνεργαζόμαστε επίσης με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόοων και το Wines of Crete, στηρίζει την προπόνηση της Εθνικής ομάδας Sommelier που βρίσκονται στο νησί μας. Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο μιας και η έκθεση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε επισκεψιμότητα. Ευχαριστούμε πολύ και την Περιφέρεια Κρήτης που πάντα στέκεται  δίπλα στο κρητικό κρασί και το Δίκτυο Οινοποιών, αλλά και τους χορηγούς μας που τόσα χρόνια μας στηρίζουν.», δήλωσε ο Νίκος Δουλουφάκης, πρόεδρος  ΔΣ Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου.

Το ωράριο της έκθεσης:

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

[12:00-18:00]  Για επαγγελματίες

19:00 - 21:00  Food & Wine Pairing - με τους Sommeliers Ελευθέριο Χανιαλίδη & Γεώργιο Λούκα - μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (Συνδυασμός Kρητικών ποικιλιών με Διεθνή κουζίνα).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία