BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Σύγχυση στον αγροδιατροφικό τομέα φέρνει η εξάπλωση κορωνοϊού

Εκθέσεις, ηµερίδες, διαγωνισµοί και πάσης φύσεως εκδηλώσεις του αγροδιατροφικού τοµέα, εντός και εκτός των συνόρων, που είχαν προγραµµατιστεί για το προσεχές διάστηµα, είτε ακυρώνονται είτε παίρνουν αναβολή για µεταγενέστερο χρόνο, εξαιτίας των µέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

FOODEXPO

3
0

Η αρχή έγινε στα µισά της περασµένης εβδοµάδας, όταν η πολυαναµενόµενη έκθεση τροφίµων, Food Expo, µετατέθηκε για το τριήµερο 16-18 Μαΐου 2020, στο Metropolitan Expo (πλησίον Ελ. Βενιζέλος, Σπάτα). Στο πλαίσιο της έκθεσης και η βράβευση (17/5, 10:00 π.µ.) των διακριθέντων ελαιολάδων και επιχειρήσεων του 5ου ∆ιαγωνισµού Ποιότητας ΚΟΤΙΝΟΣ 2020.

Την ακύρωση του διεθνούς γεγονότος φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon» αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο του κοροναϊού (COVID-19) και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εκθέτες, επισκέπτες και εργαζομένους. Η Freskon ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 2-4 Απριλίου 2020 και θα διοργανωνόταν στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μετά από επικοινωνία με τους εκθέτες και τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, η ΔΕΘ-Helexpo, θέτοντας την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε πρώτη προτεραιότητα, ανανεώνει το εκθεσιακό της «ραντεβού» με τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών για τις 15-17 Απριλίου του 2021.

Στον χώρο του κρασιού εντοπίζονται και οι µεγαλύτερες αναβολές. Το Οινόραµα 2020  (7-9 Μαρτίου) καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονταν στην κορυφαία έκθεση οίνου της Ελλάδας στο Ζάππειο, µετατίθενται για τις 3 µε 5 Μαΐου 2020 στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα. Επίσης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου ήταν προγραµµατισµένη η τελετή αποφοίτησης του WSPC, στο κτήµα Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο, η οποία ακυρώθηκε. Για το τέλος της εβδοµάδας ήταν προγραµµατισµένη και η έκθεση ΒΑΚΧΕΣ 2.0, όπου εναλλακτικοί οινοποιοί θα έδιναν ραντεβού µε το οινόφιλο κοινό της Αττικής µε την έκθεση να ακυρώνεται µέχρι νεωτέρας. Για τη ∆ευτέρα 4 Μαΐου µετατέθηκε και η διεξαγωγή της 2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki- Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών. Με τους διοργανωτές να εστιάζουν στα θετικά της αλλαγής καθώς έρχεται στην καρδιά της άνοιξης και λίγο πριν από το καλοκαίρι, ιδανική εποχή για την κατανάλωση των ροζέ κρασιών.

 Την ίδια ώρα οι διοργανωτές της ProWein στο Ντίσελντορφ, µιας από τις µεγαλύτερες εµπορικές εκδηλώσεις στο χώρο του κρασιού, αναβάλεται µέχρι νεωτέρας. Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, η Vinexpo Hong Kong ανακοίνωσε ότι θα µεταφέρει την έκθεση για τις 8-10 Ιουλίου, ενώ, ήδη, η Vinexpo, µε έδρα το Μπορντό, δήλωσε ότι το αίτηµα για µετάθεση των ηµεροµηνιών ήταν ξεκάθαρο. Αντίστοιχα για µεταγενέστερο χρόνο µετατίθεται η κοινή εκδήλωση των ΕΣΥΦ, ΣΕΠΥ, ΣΠΕΛ µε θέµα: «Η συνεισφορά των εισροών στην αγροτική παραγωγή και το µέλλον του αγροτικού τοµέα στην Ελλάδα», η οποία είχε προγραµµατιστεί για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία