BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Διαδικτυακό Συνέδριο στις 22 Οκτωβρίου για τα καρποφόρα δένδρα στην κλιματική αλλαγή

Το Ευρωπαϊκό Έργο LIFE CLIMATREE, σας προσκαλεί στο τελικό Διαδικτυακό Συνέδριο του Έργου με θέμα " Τα καρποφόρα δέντρα στην υπηρεσία του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής", που οργανώνει υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Εν μέσω των περιορισμών που θέτει ο COVID-19, το τελικό Συνέδριο θα λάβει χώρα σε "εικονικό περιβάλλον".

Save_the_date_22_10_2020_LIFE_CLIMATREE_GR_final

5
0

Το LIFE CLIMATREE αποδεικνύει τον σημαντικό, και σε μεγάλο βαθμό αγνοημένο, ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Αυτό όταν συνδυαστεί με τα υπόλοιπα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη των δενδρωδών καλλιεργειών τις αναδεικνύει ως μια σημαντική αγροτική δραστηριότητα που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της υπαίθρου σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι δενδρώδεις καλλιέργειες είναι σημαντικές για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και το κλίμα. Αυτήν την συνεισφορά, στις ειδικές συνθήκες των χωρών της Μεσογείου, αναδεικνύει το Ευρωπαϊκό Έργο LIFE CLIMATREE.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αποσαφηνιστεί κατά πόσο τα καρποφόρα δέντρα μπορούν να συνεισφέρουν στην απορρόφηση CO2 από την ατμόσφαιρα και έτσι να συμβάλουν στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Οι εκπομπές καθώς και η απορρόφηση CO2 από τις δενδρώδεις καλλιέργειες εξαρτώνται άμεσα από τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές πρακτικές και την εν γένει διαχείριση των δενδρώνων. Ο εντοπισμός και η προβολή των κατάλληλων καλλιεργητικών πρακτικών προς την κατεύθυνση της αύξησης της απορρόφησης CO2 και μείωσης των σχετικών εκπομπών, μπορεί να εμπλουτίσει την αγροτική πολιτική με βιώσιμους κλιματικούς στόχους. Σχετικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν και στον ιστότοπο του έργου (www.lifeclimatree.eu)

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/eFZjqkKDgqqzaQ8V6

Σε συνέχεια της εγγραφής σας θα λάβετε αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για τον τρόπο παρακολούθησης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε στη φόρμα συμμετοχής.

 

Πληροφορίες:

Ελευθερία Ζιάκκα (Επιστημονική Γραμματέας)

E-mail: uehr@panteion.gr

Τηλ: 210 92 47 450, 210 92 48 781

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία