Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Στις 26-27 Νοεμβρίου το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία.

7ο_ελληνογερμανικο_φορουμ_τροφιμων

70
0

To 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων με τίτλο «Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία» διοργανώνουν, 26 και 27 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο και η Enterprise GreeceInvest & Trade.

Η εκδήλωση, η οποία λόγω του Covid-19, θα λάβει χώρα μέσω διαδικτύου, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα έχει την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο και του Δικτύου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων της Βαυαρίας(HNBEB).

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν δύο ψηφιακά πάνελ με τίτλους «”Οδικός χάρτης” εξαγωγών στον αγροδιατροφικό κλάδο» και «Αναζητώντας νέα μοντέλα ελληνογερμανικών συνεργασιών μεταξύ παραγωγών και εμπόρων», ενώ προγραμματίζονται ψηφιακές B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Γερμανία στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Κεντρικός ομιλητής του e-Φόρουμ θα είναι ο κ. Μαυρουδής Βορίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ο κ. Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών (tbc).

Τις εργασίες του φετινού e-Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα χαιρετίσουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και Μέλος ΔΣ Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Χαράλαμπος Κουναλάκης, Γενικός Σύμβουλος Α΄ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και η κα ΜπέττυΑλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του ΔΣ, Enterprise Greece Invest & Trade.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τις εταιρίες-μέλη του BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και Τράπεζα Πειραιώς και με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου και τον Enterprise Greece Invest and Trade, διοργανώνουν ψηφιακά το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, με θέμα: Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2020 και στόχο την είσοδο υψηλά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, όπως τα νωπά, μεταποιημένα και τυποποιημένα φρούτα. 

Η εν λόγω ψηφιακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Ελληνικού Προξενείου του Μονάχου και του Δικτύου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων της Βαυαρίας (ΗΝΒΕB).

Σκοπός μας, μέσω της ψηφιακής εκδήλωσης, είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες παραγωγοί, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές για την επιτυχημένη εξαγωγή νωπών, μεταποιημένων και τυποποιημένων φρούτων στη γερμανική αγορά, ώστε να επιτευχθεί μια επιτυχημένη συνεργασία με την άλλη πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα λάβουν χώρα ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού, διπλωματικού και τραπεζικού χώρου, από εκπροσώπους συνδέσμων και ειδικών με know-how για τη γερμανική αγορά.

Στο πλαίσιο της e-διοργάνωσης θα λάβουν χώρα ψηφιακές B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών και γερμανικών εταιριών, με την προοπτική σύναψης νέων εμπορικών συνεργασιών κατά την πρώτη και καθ΄όλη τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων αποτελεί θεσμό για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, καθώς διεξάγεται τα τελευταία 6 χρόνια ανά την Ελλάδα. Φέτος, λόγω της πανδημικής κρίσης, διοργανώνεται πλήρως ψηφιακά, διότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προώθηση των διμερών συνεργασιών είναι πιο σημαντική από ποτέ. 

Χορηγοί του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: GLOBAL MARITIME ENTERPRISES, ΑΦΟΙ ΡΟΗ ΑΕ και V+O.

Χορηγοί επικοινωνίας του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Agrenda και agronews.gr, ΑγροΤύπος - Γεωργία και Κτηνοτροφία και agrotypos.gr, Ύπαιθρος Χώρα και ypaithros.gr.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία