
Πέντε επιστήμονες, σε έναν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων, ανοικτών σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα:
- Μπορεί να γίνει πιο υγειοπροστατευτικό το προιόν το οποίο ο Ιπποκράτης αποκαλούσε «μεγάλο θεραπευτή»;
- Μπορούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για τις τοπικές μας ποικιλίες ελιάς;
- Μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του προϊόντος μας σε κάθε στάδιο;
- Μπορούμε να καλλιεργήσουμε πιο «έξυπνα» από τους προγόνους μας;
- Εν τέλει... μπορεί να υπάρξει καινοτομία σε ένα προϊόν που παράγεται εδώ και 6000 χρόνια;
Πρόγραμμα
Καινοτόμες μέθοδοι μέτρησης φαινολών ελαιολάδου - Νέα κλινικά και πειραματικά δεδομένα (30 Μαρτίου, και ώρα 17:00)
Δρ. Ελένη Μέλλιου. Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόεδρος Mη Kερδοσκοπικού Οργανισμού World Olive Center for Health
Το DNA αφηγείται την ιστορία του ελαιολάδου (6 Απριλίου, και ώρα 17:00)
Δρ. Στέλιος Αρχοντάκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής BioCoS.
Δρ. Αθανασία-Μαρία Δούρου, Υπεύθυνη Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης BioCoS
Η χρήση της τεχνολογίας Laser στην προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιολάδων και στην ανίχνευση νόθευσης (13 Απριλίου, και ώρα 17:00)
Δρ. Στέλιος Κουρής, Καθηγητής Φυσικής & Εφαρμογών Laser, Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών
Ευφυής γεωργία στον ελαιώνα (20 Απριλίου, και ώρα 17:00)
Ξουρής Χρήστος, Συνιδρυτήτης και Υπεύθυνος Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης Gaia Robotics
Κάντε εγγραφή και παρακολουθήστε δωρεάν και τα 4 webinars! Ο κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο τα μέλη ή μόνο γυναίκες.
Για εγγραφή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://mailchi.mp/54dd10650458/innovation-in-olive-oil