BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Υβριδικά τον Οκτώβριο η DAIRY EXPO 2021

Με υβριδικό τρόπο θα πραγματοποιηθεί η 6η έκθεση για την γαλακτοκομία και την τυροκομία DAIRY EXPO 2021, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2021, στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.

GEO_2435_900

104
0

Ο δυναμικός κλάδος του γάλακτος και των προϊόντων του, με σημαντική θέση στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων και με ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες, απέκτησε το δικό του σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες με εξωστρεφή επιχειρηματικά πλάνα της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο. Σκοπός της έκθεσης DAIRY EXPO είναι να συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη του κλάδου, στη γνωστοποίηση των ελληνικών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και στην ισχυροποίηση της θέσης στην εγχώρια και διεθνή αγορά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον σημαντικό παραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Δημιουργήσαμε ένα εκθεσιακό γεγονός υψηλού επιπέδου, σε ένα εκθεσιακό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που προσελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, αναδεικνύοντας τα ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, αλλά και τους εμπόρους και κατασκευαστές εξοπλισμών τυροκομίων, γαλακτοκομικών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Προσκαλούμε και ενθαρρύνουμε όλους εσάς τους επαγγελματίες που ασχολείστε με τη γαλακτοβιομηχανία και την τυροκομία, να δηλώσετε συμμετοχή στην 6η έκθεση DAIRY EXPO 2021, η οποία διοργανώνεται για τον δικό σας κλάδο, και να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να αναδείξετε και να προωθήσετε τα προϊόντα σας με τον καλύτερο τρόπο προσεγγίζοντας νέες δυναμικές αγορές. Αρωγός στην υλοποίηση της έκθεσης είναι το κλαδικό περιοδικό DAIRY NEWS.

Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθούν ενημερωτικές ημερίδες με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης από τους επισκέπτες και εκθέτες. Σκοπός των ημερίδων θα είναι η άρτια και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με επίκαιρα θέματα τεχνολογίας, παραγωγής, νομοθεσίας, διεθνών τάσεων των αγορών, ενώ θα παρουσιαστούν έρευνες που σχετίζονται με τον Έλληνα καταναλωτή. Επίσης θα αναλυθούν από ειδικούς επιστήμονες θέματα με κύριο αντικείμενο την κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή στη χώρα μας.

Θεματολογία που αφορά την οργάνωση των εξαγωγών, τις πρόσφορες αγορές για περεταίρω επέκταση καθώς και τη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων.

 

Παρουσίαση του Παραδοσιακού Τυροκομείου

Στην DAIRY EXPO 2021, όπως σε κάθε διοργάνωση, θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο σε προσομοίωση, το οποίο θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και θα τυροκομεί κατά τη διάρκεια όλων των ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση. Το συγκεκριμένο concept θα προβάλλει και τις ολοκληρωμένες και έξυπνες λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού σε μικρές οικογενειακές φάρμες ώστε να μπορούν να τυροκομούν το δικό τους γάλα. Μια πρωτότυπη ιδέα που έχει βρει ανταπόκριση και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

 

4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών

Στην 6η DAIRY EXPO θα διεξαχθεί ο 4ος διαγωνισμός ελληνικών τυριών. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες. Με μια διαδικασία, στην οποία δεν θα αναφέρεται η επωνυμία του παραγωγού, θα βαθμολογούνται τα τυροκομικά προϊόντα των εκθετών και θα αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.  Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η ελληνική τυροκομία.

 

Συνδυαστικές Εκθεσιακές Ενότητες

Η 6η έκθεση DAIRY EXPO 2021 θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με τις 2 εκθεσιακές ενότητες MEAT & GRILL DAYS και FROZEN FOOD.

    Η MEAT & GRILL DAYS αποτελεί τη μοναδική κλαδική έκθεση που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά το κρέας και τα προϊόντα του, τα μηχανήματα επεξεργασίας  και το food service. Απευθύνεται στις βιομηχανίες και τα εργαστήρια κρέατος, τα κρεοπωλεία, τη μαζική εστίαση και σε κάθε επαγγελματία που ασχολείται με το κρέας, τον απόλυτο πρωταγωνιστή στη διατροφή.

 

    H FROZEN FOOD με αντικείμενο τα κατεψυγμένα τρόφιμα, από όλη την αλυσίδα τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, ζύμες κ.λπ). Δίνει λύσεις για τη βιομηχανική ψύξη, τους ψυκτικούς θαλάμους και τη συσκευασία κατεψυγμένων, απαραίτητα «εργαλεία» στη βιομηχανία και τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και γενικότερα στην επεξεργασία τροφίμων.

    Το παζλ αυτών των εκθεσιακών ενοτήτων συμπληρώνει η εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και ποτών με την FOOD LOGISTICS. Η ενότητα αυτή, που εντάχθηκε για πρώτη φορά στην προηγούμενη διοργάνωση του 2018, προσφέρει πληθώρα λύσεων σε εμπόρους, παραγωγούς και δίκτυα διανομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διακίνηση των παραγγελιών εντός και εκτός Ελλάδας. Παρουσιάζονται υπηρεσίες αποθήκευσης και ψυχόμενων Logistics, μεταφορές τροφίμων, εξοπλισμοί ψυχόμενων αποθηκών, πληροφοριακά συστήματα ελέγχου και καταγραφής θερμοκρασίας & υγρασίας και επαγγελματικά οχήματα για μεταφορές υπό συνθήκες ψύξης/κατάψυξης. Η ενότητα αυτή θα φιλοξενηθεί στο Hall 3, στην έκθεση “ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS”.

 Περισσότερες πληροφορίες: https://dairyexpo.gr/

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία