BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Το Μουσείο Οίνου του Συνεταιρισμού της Σάμου ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Ανακαλύψτε τη γοητεία των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών.Γνωρίστε από κοντά την μακραίωνη ιστορία και την οινική παράδοση της Σάμου.

Εικονα-9-1024x682-1

10
0

 Γευτείτε οίνους από την εξαιρετική ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου που έχει αναδειχθεί διεθνώς χάρη στο μόχθο του σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή. Περιηγηθείτε σε ένα «ζωντανό» μουσείο, εκεί που η παραδοσιακή καλλιέργεια, η οινοποίηση και η παλαίωση ζωντανεύουν μέσω μοναδικών εκθεμάτων.

Από την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, προς το κοινό, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο επιβλητικό κτήριο του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε «Μουσείο Οίνου» του ΕΟΣ Σάμου το 2005. Ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση που αναδύεται μέσα από τα αρώματα του σαμιώτικου μοσχάτου σταφυλιού, τις πεζούλες ξερολιθιάς με αληθινά κλήματα να φύονται, την αίθουσα γευσιγνωσίας με τα τεράστια ξύλινα βαρέλια, τα παλαιά εργαλεία και τα μηχανήματα οινοποίησης του προηγούμενου αιώνα, τις συλλεκτικές φιάλες, τις φωτογραφικές απεικονίσεις και τα χειρόγραφα ντοκουμέντα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία