Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση LIVINGAGRO στις 20-22 Ιουλίου

To Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων διοργανώνουν μια διαδικτυακή συνάντηση στις 20-22 Ιουλίου με παρουσιάσεις 15 λεπτών και συναντήσεις Business 2 Business (B2B) για την παρουσίαση καινοτομιών στους τομείς της ελαιοκομίας γενικά ή των βοσκότοπων σε παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

LivingAgro

117
0

Ο στόχος είναι η ενημέρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων που παράγουν τις καινοτομίες και αυτών που μπορούν δυνητικά να τις χρησιμοποιήσουν.

Μέρος του προγράμματος LIVINGAGRO ENI CBC Med http://www.enicbcmed.eu/home το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%), αυτές οι δωρεάν διαδικτυακές παρουσιάσεις και συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά. Έλληνες δημιουργοί καινοτομιών, ερευνητές και επιχειρηματίες\ιδιωτικοί φορείς θα παρουσιάσουν εν συντομία ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

 • Συγκαλλιέργεια σε ελαιώνες
 • Γεωργία ακριβείας
 • Μηχανήματα
 • Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία
 • Έλεγχος ταυτότητας ελιάς και ελαιόλαδου
 • Προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος
 • Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καινοτομίες θα είναι διαθέσιμες σε έναν Κατάλογο Καινοτομιών στην ιστοσελίδα του έργου http://www.enicbcmed.eu/projects/livingagro

Εκτός από τις γενικές παρουσιάσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίζουν άμεσες ιδιωτικές συναντήσεις (one on one) online με οποιοδήποτε δημιουργό κάθε καινοτομίας-b2b meetings.

 

Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε;

Οι αγρότες, οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, οι παραγωγοί και οι εμφιαλωτές ελαιολάδου, οι κτηνοτρόφοι, οι διανομείς, οι ιδιοκτήτες φυτωρίων, οι τεχνικοί εργαστηρίου, οι διαχειριστές εδάφους, οι γεωπόνοι, οι χονδρέμποροι, οι εκπρόσωποι εταιρειών ελαιολάδων, τα μέλη συνεταιρισμών, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα καλούνται να εγγραφούν δωρεάν στις διαδικτυακές παρουσιάσεις και συζητήσεις με τους δημιουργούς των καινοτομιών.

 

Οι υπόλοιποι συνεργάτες του έργου εδρεύουν στην Ιταλία, στο Λίβανο και στην Ιορδανία. Ο ελληνικός εταίρος του έργου είναι το Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (MAICh) https://www.iamc.ciheam.org/. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στις συναντήσεις του Ιουλίου, θα υπάρξει μία επιπλέον συνάντηση στα Χανιά πριν το τέλος του 2021 (επιτρέποντας οι προϋποθέσεις και οι κανονισμοί λόγω COVID-19).

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε email στο panagiot@maich.gr ή καλέστε στο 28210 35030.

 

Αυτή η εκδήλωση B2B πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου LIVINGAGRO, ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%), στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC Mediterranean Sea Basin Program 2014-2020 http://www.enicbcmed.eu/home.

 

Τι είναι το LIVINGAGRO;

Το «LIVINGAGRO - Cross Border Living Laboratories for Agroforestry- Εργαστήρια διασυνοριακής διαβίωσης για την Αγροδασοπονία» είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%), και είναι αφιερωμένο στη συνάντηση/συγκέντρωση δημιουργών καινοτομιών και ενδιαφερόμενων φορέων για αμοιβαίες επωφελείς συνεργασίες που βασίζονται σε «ζωντανά εργαστήρια» (living labs) σχετικά με το πολυλειτουργικό σύστημα της ελιάς και τα βοσκοτόπια. Αυτά τα «ζωντανά εργαστήρια» περιλαμβάνουν στενότερη συνεργασία μεταξύ ερευνητών και οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ελαιοκαλλιεργητών, των κτηνοτρόφων και άλλων ενδιαφερόμενων στον τομέα της ελιάς και της αγρο-δασοπονίας.

 

Τι κάνουν οι συνεργάτες του LIVINGAGRO;

Αντί απλώς να κάνουν έρευνα σε απομονωμένα εργαστήρια, οι ερευνητές ζητούν από τους αγρότες, τους εκπροσώπους των εταιρειών, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για πληροφορίες σχετικά με τους τύπους προβλημάτων που πρέπει να λύσουν, καθώς και για τις πιο εφαρμόσιμες λύσεις.

 

Τα μέλη της ομάδας LIVINGAGRO ανέλυσαν τα αιτήματα από πολλούς ενδιαφερόμενους που σχετίζονται με την ελιά, το ελαιόλαδο και την αγρο-δασοπονία για να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους. Πολλοί ερωτηθέντες έδειξαν ότι επιθυμούν να αυξήσουν την ποιότητα του προϊόντος τους, να βελτιώσουν την υγεία των φυτών ή / και τη γονιμότητα του εδάφους, να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, να αυξήσουν την παραγόμενη ποσότητα και να μειώσουν τη χρήση χημικών προϊόντων.

Έτσι λοιπόν, έχουν εντοπιστεί καινοτομίες που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες καθώς και άλλες. Από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου, οι δημιουργοί των καινοτομιών θα παρουσιάσουν πιθανές λύσεις σε προκλήσεις στα ενδιαφερόμενα μέλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Διαδικτυακές ομιλίες καινοτομίας και ατομικές συναντήσεις με τους δημιουργούς των καινοτομιών (B2B meetings) στους  τομείς της ελαιοκομίας και των βοσκοτόπων

 

To Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) διοργανώνει μια διαδικτυακή συνάντηση στις 20-22 Ιουλίου από τις 10 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ., με παρουσιάσεις 15 λεπτών και συναντήσεις Business 2 Business (B2B) για την παρουσίαση καινοτομιών στους τομείς της ελαιοκομίας και των βοσκοτόπων σε παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις, ελαιοκαλλιεργητές, ελαιουργεία που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Η συμμετοχή του κοινού στην συνάντηση επιτρέπει την σύναψη νέων επαφών και ενημέρωση σε καινοτόμες ιδέες, εργαλεία και services.

Ο στόχος είναι η ενημέρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων που παράγουν τις καινοτομίες και αυτών που μπορούν δυνητικά να τις χρησιμοποιήσουν.

 

Η εγγραφή είναι πλέον ανοιχτή στο link (https://livingagro-brokerage-event-2021.b2match.io/signup) και είναι δωρεάν.

 

Από  Έλληνες δημιουργούς καινοτομιών, ερευνητές και επιχειρηματίες\ιδιωτικοί φορείς θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις στα ελληνικά, σε ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

 • Συγκαλλιέργεια σε ελαιώνες
 • Γεωργία ακριβείας
 • Μηχανήματα
 • Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία
 • Προσδιορισμός ποικιλίας προέλευσης ελιάς και ελαιόλαδου
 • Προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος
 • Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων

 

Οι πληροφορίες για την κάθε καινοτομία αναφέρονται στα ελληνικά, αναλυτικά στην agenda της εκδήλωσης (https://livingagro-brokerage-event-2021.b2match.io/agenda). Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται στο «κλείσιμο» ιδιωτικών συναντήσεων απευθείας με τους δημιουργούς των καινοτομιών μέσω της πλατφόρμας του δικτύου praxis, πατώντας “request meeting” στο προφίλ του κάθε ενδιαφερόμενου δημιουργού. Αυτό θα τους επιτρέψει να ρωτήσουν συγκεκριμένες απορίες και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τις καινοτομίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις καινοτομίες στα αγγλικά επισκεφτείτε τον σύνδεσμο

http://www.enicbcmed.eu/livingagro-innovations-catalogue-greek-b2b-meetings

 

Η συνάντηση οργανώνεται από το Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών και πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος LIVINGAGRO ENI CBC Med http://www.enicbcmed.eu/home το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο συντονιστή του έργου για την Ελλάδα, Δρ. Παναγιώτη Καλαϊτζή-Συντονιστή Σπουδών & Έρευνας-Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών- panagiot@maich.gr , τηλ. 2821035030.

 

Καινοτομίες που θα παρουσιαστούν

 

Συγκαλλιέργεια σε ελαιώνες

 

Γεωργία ακριβείας

 

Μηχανήματα

 

Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία

 • Καινοτομία 10 : The Olive Predictor-Προκόπιος Μαγιάτης-Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων-Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Προσδιορισμός ποικιλίας προέλευσης ελιάς και ελαιόλαδου

 

Προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος

 

Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία