BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ελληνικά τρόφιμα στις χώρες Benelux σε e-εκδήλωση 18-20 Νοεμβρίου

Η Περιφέρεια Αττικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση Virtual Greek Gastronomy Workshop με Benelux, που στοχεύει στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις χώρες της Benelux (Ολλανδία- Λουξεμβούργο-Βέλγιο).

Screenshot_2021-09-13_at_1_12_36_PM

47
0

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από την εταιρεία Tourism Media & Events, θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Νοεμβρίου 2021 και συνδυάζεται με την παράλληλη εκδήλωση Virtual Greek Luxury Tourism, η οποία θα διεξαχθεί το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διαπολιτισμικού Ομίλου της UNESCO, θα είναι προσκεκλημένοι από την αγορά των χωρών της Benelux 15-20 δημοσιογράφοι, bloggers και μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις (Β2Β) μέσω ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, με επαγγελματίες, εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, διανομείς, αγοραστές supermarket, food servers, καταστήματα deli, ώστε να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τις γαστρονομικές τους προτάσεις. Η αγορά των χωρών αυτών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Ιδιαίτερα στο Βέλγιο, λόγω του ανερχόμενου τουριστικού ρεύματος Βέλγων προς την Ελλάδα, το αγοραστικό κοινό είναι εξοικειωμένο με τη γεύση και την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων, γεγονός που ενισχύεται από την ύπαρξη ισχυρού ομογενειακού ελληνικού στοιχείου.

Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής είναι να συνεχιστεί η προβολή και προώθηση του αγροτοδιατροφικού της τομέα μέσα στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας καθώς και η ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των επιχειρήσεών της. Ως εκ τούτου, θα επιδοτήσει κατά 80% το κόστος συμμετοχής στην δράση έως 15 επιχειρήσεων. Το υπόλοιπο 20% θα το επιβαρυνθούν οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν. Το τελικό κόστος μετά την ανωτέρω επιδότηση της Περιφέρειας ανά επιχείρηση υπολογίζεται στα 140€ πλέον Φ.Π.Α.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής. Θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές και έχουν ξανασυμμετάσχει λιγότερες φορές σε δράση προβολής της Περιφέρειας. Εκτός από τον αριθμό συμμετοχών των επιχειρήσεων σε προηγούμενες δράσεις της Περιφέρειας, σημαντικό κριτήριο μοριοδότησής τους αποτελεί και η ενεργός συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης και αποτίμησης των δράσεων αυτών. Τέλος, θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από δεκαπέντε (15) αιτήσεις συμμετοχής, θα γίνει επιλογή των εκθετών βάσει μοριοδότησης με βάση τα ανωτέρω κριτήρια.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των υποψήφιων επιχειρήσεων αποτελούν:

1. η αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο και σφραγισμένη με τα στοιχεία της εταιρείας

2. η άδεια λειτουργίας ή η γνωστοποίηση λειτουργίας σε ισχύ, στην περίπτωση που το προϊόν παράγεται στην Αττική από την αιτούσα επιχείρηση

3. τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο (π.χ. ιδιωτικό συμφωνητικό), στην περίπτωση που το προϊόν τυποποιείται- μεταποιείται στην Αττική σε άλλη επιχείρηση (φασόν), καθώς και η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης αυτής.

4. τα αντίστοιχα πιστοποιητικά για κάθε ετικέτα που θα προβληθεί στη δράση και φέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας, όπως βιολογικό, Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κ.α.

5. μια υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προσκομίζοντας όλα τα παραπάνω έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.gr (με κοινοποίηση στο mkonstantopoulou@patt.gov.gr). Δεν θα γίνονται δεκτές ανυπόγραφες αιτήσεις και αιτήσεις χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης.

Όλες οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν, θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της συμμετοχής τους στην «Virtual Greek Gastronomy Workshop με Benelux» με τη λήξη της, ενώ μερικούς μήνες μετά θα λάβουν για να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ένα ειδικό έντυπο αποτίμησης της δράσης αυτής. Η συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης και αποτίμησης είναι υποχρεωτική και αποτελεί για την Υπηρεσία μας σημαντικό κριτήριο επιλογής των εταιρειών σε επόμενες δράσεις με την Περιφέρεια Αττικής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία