BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

«Αφρός & Νέκταρ» στο ξενοδοχείο Hilton την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Μία νέα εκδήλωση γευστικής δομικής οίνων σχεδιάστηκε για να προβάλλει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τις δύο κορυφαίες κατηγορίες κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου, τους προδόρπιους και τους επιδόρπιους οίνους.

1216x370

286
0

Είναι η εκδήλωση «Αφρός &  Νέκταρ», που θα γίνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton, τηρώντας κάθε πρωτόκολλο για την Covid-19. Αφορά ελληνικά και ξένα προϊόντα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για το τραπέζι των εορτών, αλλά και για όλο το χρόνο, ακόμα και ανεξαρτήτως φαγητού, π.χ. αντί άλλων ποτών.

Από τη σαμπάνια μέχρι τα prosecco και τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα ελληνικά αφρώδη κρασιά και από τα θρυλικά port μέχρι τα μεγαλειώδη μοσχάτα και vinsanto της Ελλάδας, αφρώδεις οίνοι και γλυκά κρασιά θα γεμίσουν την «Αφρός & Νέκταρ» με αρώματα και γεύσεις απ’ ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας στους θιασώτες τους. Πρόκειται, μάλιστα, για μερικούς από τους πιο ενθουσιώδεις και φανατικούς μεταξύ των οινόφιλων! Όλα αυτά δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και μία Κυριακή που τα καταστήματα της πόλης είναι ανοιχτά, δηλαδή εντός μίας καθ’ όλα γιορτινής ατμόσφαιρας που μπορεί να καταστήσει την επίσκεψη στην εκδήλωση μία ξεχωριστή εορταστική έξοδο.

Η «Αφρός & Νέκταρ» είναι, ουσιαστικά, η σύμπτυξη δύο οινικών εκδηλώσεων: της καθιερωμένης και κοσμαγάπητης «Αφρός & Φυσαλλίδες» για αφρώδεις οίνους, που διοργανώνεται από το 2006  στην έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της «Νέκταρ» για γλυκά κρασιά, η οποία διεξήχθη ετησίως από το 2005 έως το 2007. Όλες με την εγγύηση της εταιρείας Vinetum, γνωστής για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών οίνων στον κόσμο, Οινόραμα. Στην «Αφρός & Νέκταρ 2021», που με τη μορφή αυτή διοργανώνεται για πρώτη φορά, ελληνικές οινοποιίες και εταιρείες εισαγωγής κρασιών θα φέρουν προς δοκιμή δεκάδες αφρώδεις και γλυκούς οίνους του ελληνικού και του ξένου αμπελώνα. Για το κομμάτι των αφρωδών οίνων δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αφού η προαναφερθείσα εκδήλωση αποκλειστικά για αυτά έχει γράψει τη δική της ιστορία. Αυτό που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση είναι η παρουσία εμβληματικών ελληνικών γλυκών κρασιών, π.χ. από Λήμνο, Σάμο, Σαντορίνη και αλλού, κάποια εξ αυτών μέχρι και παγκοσμίου κλάσεως, που καθιστούν τη χώρα μας οινικά υπερήφανη. 

Η είσοδος στην «Αφρός & Νέκταρ» θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη και θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 ή σχετικού εμβολιασμού σε ισχύ, ενώ στην αίθουσα διεξαγωγής της ο αριθμός ατόμων θα είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό η διάρκεια της εκδήλωσης χωρίζεται χρονικά σε δύο περιόδους υποδοχής επισκεπτών, 11:00 – 15:00 η πρώτη και 16:00 – 20:00 η δεύτερη, με μία ώρα για καθαρισμό και αερισμό της αίθουσας, ενδιάμεσα. Έτσι, η διαθεσιμότητα εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και αφορά μόνο 250 επισκέπτες ανά χρονική περίοδο, οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια μέσω της πλατφόρμας Viva, όπου προπωλούνται προς 10€ έκαστο (φοιτητικό 7€). Εκτιμάται πως 4 ώρες αρκούν για τη δοκιμή των κρασιών της εκδήλωσης. Όσοι, όμως, επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν και στις δύο χρονικές περιόδους, βγάζοντας ένα εισιτήριο για κάθε μία και γνωρίζοντας πως τις ώρες 15:00-16:00 η αίθουσα θα εκκενωθεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία