Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για την ολιστική προσέγγιση εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα αιγοπρόβατα στις 10 Δεκεμβρίου

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με περιβαλλοντικό αποτύπωμα», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωϊ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας.

tsopanis_2_2

112
0

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή το πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται με περιοχές δράσης τη Ροδόπη και τη Λήμνο από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε νέους κτηνοτρόφους και παραγωγούς από τις περιφερειακές ενότητες Λήμνου και Ροδόπης, οι οποίοι απασχολούνται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας. Το πρόγραμμα που είναι εν εξελίξει από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει προσφέρει επιστημονική καθοδήγηση σε 30 ωφελούμενους με σκοπό να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να απαντήσουν σε σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου, όπως η φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση, η ορθολογική διατροφή, οι βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητα.

Η κατάρτιση προσφέρεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας και το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών & Εξοπλισμού του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Βιομηχανία Ζωοτρόφων ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ και υλοποιείται μέσω της Ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Την επιστημονική καθοδήγηση έχει αναλάβει ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή κ. Ηλία Γιάννενα.

Πρόγραμμα Ημερίδας

11:00-11:40: Καλωσόρισμα και Χαιρετισμοί

-Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Χ. Μέτιος
-Χαιρετισμός Πρύτανη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή, κ. Ν. Παπαϊωάννου
-Χαιρετισμός Διευθύνουσας Συμβούλου Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, κ. Ε. Λαζαρίδου
-Χαιρετισμός Προέδρου Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Α. Γραβάνης

11.40-13.00: Κεντρικές Ομιλίες

-11.40-12.10: «Η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της προβατοτροφίας στην Ελλάδα», κ. Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
-12.10-12.20: «Η σημασία των συστημάτων μεταφοράς τεχνογνωσίας και καινοτομίας για την αγροτική οικονομία», κ. Δ. Βολουδάκης, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

-12:20-13.00: Παρουσίαση Προγράμματος Κατάρτισης & Συζήτηση

-12.20-12.40: Παρουσίαση του Προγράμματος Κατάρτισης κ. Ηλίας Γιάννενας, Επίκουρος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
-12.40-13.30: Συζήτηση & Ερωτήσεις

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία