BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Πυρήνας ανάπτυξης για όλους τους κλάδους το φόρουμ των Δελφών

Επιστροφή μετά από δύο χρόνια φυσικής παρουσίας σηματοδοτείται φέτος για το Delphi Economic Forum, το οποίο θα διεξαχθεί με 760 επιβεβαιωμένους ομιλητές από 36 χώρες. Το 7o Forum ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη 6 Απριλίου, με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για τις 13.30 το μεσημέρι.

oikonomiko-forum-delfwn-910x521

Γιώργος Λαμπίρης

228
0

Από το σύνολο των συμμετεχόντων στα πάνελ του Forum, οι 446 ομιλητές προέρχονται από την Ελλάδα και οι 314 από το εξωτερικό. Ειδικότερα 35 προέρχονται από το Βέλγιο, 24 από τη Γαλλία, 13 από τη Γερμανία, 14 από την Ιταλία, 45 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 44 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στο Forum λαμβάνουν μέρος ως ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, σχετιζόμενες με καίριους τομείς των διεθνών αλλά και εγχώριων εξελίξεων. Σημειώνεται ότι το επόμενο προγραμματισμένο Forum για το 2023 θα διεξαχθεί στο διάστημα 26-29 Απριλίου, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές. 

Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε δύο συνεδριακούς χώρους στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με πέντε αίθουσες (4 υπάρχουσες και μία προσωρινή κατασκευή) και στο ξενοδοχείο Αμαλία με 3 αίθουσες και μία που κατασκευάζεται για τις ανάγκες του Φόρουμ. Φέτος ενισχύθηκαν τα διαθέσιμα τετραγωνικά για να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος και λόγω της πανδημίας με στόχο την πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Όπως ανέφερε ο Συμεών Τσομώκος ιδρυτής και πρόεδρος του Delphi Economic Forum, φέρνοντας παραδείγματα ανάλογων διοργανώσεων, «στο Μόναχο το αντίστοιχο Forum αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την γερμανική κυβέρνηση». Με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Τσομώκος θέλησε να δείξει την άμεση διασύνδεση που μπορεί να έχει μία διοργάνωση αυτού του βεληνεκούς με την πολιτική και τις εξελίξεις κρατών ανά τον κόσμο.

 

Αρχηγοί κρατών μεταξύ των συμμετεχόντων στην διοργάνωση 

Στο βήμα του Forum θα βρεθούν πρωθυπουργοί κρατών όπως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Kiril Petkov πρωθυπουργός της Βολγαρίας, ο Zoran Tegeltija, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο Zdravko Krivokapic, Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, ο Nechirvan Idris Barzani, Πρόεδρος του Κουρδιστάν, ο Albin Kurti, Πρωθυπουργός του Κοσόβου. Ομιλητές από την εγχώρια πολιτική σκηνή θα είναι επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Στο περιθώριο της διοργάνωσης θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση του πρωθυπουργού,  με τους πρωθυπουργούς των υπολοίπων κρατών που θα συμμετέχουν στο Φόρουμ. 

Προσωπικότητες διεθνούς εκτοπίσματος 

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους διεθνούς βεληνεκούς και κύρους προσωπικότητες, χρηματοοικονομικοί και επενδυτικοί φορείς, εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κόσμου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Carl Bildt, η Nadia Calvino, υπουργός Οικονομικών και Ψηφιοποίησης της Ισπανίας, ο Mathias Cormann, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, ο Robert Metsola, Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που θα απευθύνει μήνυμα, η πρώην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Kateryna Yushchenko. 

Οι κυριότεροι θεματικοί πυλώνες 

-Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης

-Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία

-Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια

-Παγκόσμια Οικονομία

-Βιωσιμότητα και κλιματική αλλαγή

 

Οι τομείς που εξετάζονται είναι αυτοί: 

-Των επενδύσεων

-Της Υγείας

-Της Ενέργειας και των Υποδομών

-Της Ναυτιλίας

-Της Γεωργίας

-Του Τουρισμού

-Του Πολιτισμού

-Της Περιφέρειας και της Ανάπτυξης

-Της Άμυνας

-Της Δικαιοσύνης

-Της Εκπαίδευσης

-Των Νέων Ιδεών

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία