BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Οι προβολείς στο Διεθνές Συνέδριο Σιτηρών από 7 έως 8 Ιουνίου

Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι ανατρεπτικά γεγονότα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές προκλήσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

global-grain-and-agriculture

346
1

Καθώς ο κόσμος αναδύεται από την αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19 και καθώς η εστίαση στρέφεται όλο και περισσότερο στην κλιματική αλλαγή, η οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε μελλοντικούς κραδασμούς βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης. Επιπλέον, οι προσπάθειες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε εθνικό επίπεδο ενδέχεται να έχουν συνέπειες για τις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την επισιτιστική ασφάλεια σε ελλειμματικές περιοχές του κόσμου.

Η ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε ευπάθειες στα παγκόσμια αγροδιατροφικά συστήματα απαιτεί από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν γνώσεις, εμπειρογνωμοσύνη και απόψεις. Ως εκ τούτου, το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) έχει μοναδική θέση: θεωρείται εδώ και καιρό ως παγκόσμιο φόρουμ όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες συζητήσεις, με την ετήσια Διάσκεψη Σιτηρών της IGC να συγκεντρώνει βασικούς παίχτες της αλυσίδας αξίας τόσο από τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.



Το Συνέδριο Σιτηρών του 2022 θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή στις 7 και 8 Ιουνίου 2022 στο κεντρικό Λονδίνο. Με συνεισφορές από ομιλητές σε προηχογραφημένη μορφή και ζωντανά, η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε μια σειρά από βασικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ευπαθειών της εφοδιαστικής αλυσίδας, της βιωσιμότητας καθώς και σχετικές πολιτικές μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, και θα επικεντρωθεί σε τέσσερις κύριες συνεδρίες:

  • Οικονομική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις υποδομής και υλικοτεχνικής υποστήριξης που απαιτούνται για την αντιμετώπιση κραδασμών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.
  • Κριτήρια βιωσιμότητας και νέες εμπορικές πολιτικές σε γεωργικά προϊόντα.
  • Τα συστήματα εμπορίας άνθρακα και η πιθανή χρήση τους ως εργαλείου για την παροχή κινήτρων για μέτρα μετριασμού της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του εμπορίου σιτηρών
  • Το μέλλον των βιοκαυσίμων στο πλαίσιο της πολιτικής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών.

Στο επίκεντρο η ασιατική αγορά σιτηρών

Η Ασία θα αποτελέσει το περιφερειακό επίκεντρο της Διάσκεψης, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των τάσεων στη ζήτηση τροφίμων, ιδίως της υποκατάστασης μεταξύ ρυζιού και σιταριού. Επιπλέον, η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια ειδικά για προϊόντα που θα καλύπτουν επίκαιρα ζητήματα που επηρεάζουν τις αγορές σιταριού, ρυζιού, ελαιούχων σπόρων και οσπρίων. Σε συντονισμό με την Ένωση Εμπορίου Σιτηρών και Ζωοτροφών (GAFTA) και τον Διεθνή Συνασπισμό Εμπορίου Σιτηρών (IGTC), η Διάσκεψη Σιτηρών της IGC αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων του κλάδου που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο, με το σήμα «London Grains Week 2022». . Ως εκ τούτου, αυτό θα εξασφαλίσει μοναδική ορατότητα για τους χορηγούς.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου Σιτηρών διαθέσιμο εδώ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-04-2022 18:38THEODOR

Με λιγα λόγια,αν κατάλαβα καλά , θα συσκευθούν στο Λονδίνο οι παγκόσμιοι εμποροι σιτηρών (ξερετε ποιοί είναι) και εκεί θα συζητήσουν πως θα βρούν τρόπους να συνεχίσουν να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος..Βλέπετε ο ρώσος τους χάλασε την πιάτσα προσωρινά και ανακάτεψε το παιχνίδι τους.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία