BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Επιστροφή δύο χρόνια μετά για το Φεστιβάλ Μελιτζάzz από 7 έως 10 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Μελιτζάzz επιστρέφει φέτος στα σοκάκια και τις πλατείες του Λεωνιδίου, ανοίγει και επισκέπτεται τα 200 ετών αρχοντικά και πυργόσπιτα, περιηγείται με χαρά, διάθεση και ζωντάνια, σε μια μεγάλη επανένωση και επανασυνάντηση, ένα μεγάλο reunion για όλους μας.

Εικονα1_7

150
0

Καούρ εμαζούμαϊ!

Καλώς εμαζευτήκαμε! (στα τσακώνικα) σε ένα γεμάτο τετραήμερο όπου η τσακώνικη κληρονομιά συναντά σύγχρονα ακούσματα και μουσικές, έργα σύγχρονης τέχνης, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στα μονοπάτια της πόλης, κάτω από τον κοκκινόβραχο και, φυσικά, τοπικές γεύσεις, γαστρονομικές απολαύσεις και κεράσματα με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και τις λιχουδιές της περιοχής.

Μελιτζάzz 2022 Reunion

Το Μελιτζάzz 2022, μετά από 9 χρόνια ζωής και 2 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, επιστρέφει με την 10η διοργάνωσή του, υποσχόμενο όμορφες στιγμές και εμπειρίες.

Η φετινή επανένωση θα φέρει ξανά κοντά τους επισκέπτες του φεστιβάλ αλλά και παλιούς συμμαθητές και καθηγητές, ανοίγοντας και εγκαινιάζοντας το μόλις αναπαλαιωμένο παλαιό Γυμνάσιο Λεωνιδίου, ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης, γεμίζοντάς το με μνήμες, ιστορίες, αρχειακό υλικό και νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπου το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο. Το κτήριο θα φιλοξενήσει εκθέσεις και δράσεις και, βεβαίως, πολλά reunion παλιών μαθητών και καθηγητών! Για την συνέχεια το κτήριο θα λειτουργήσει ως «Κέντρο ανάδειξης του αποθέματος βιόσφαιρας της Ανατολικής Πελοποννήσου».

Εξαιρετικοί μουσικοί θα μας συνοδεύσουν στην απόλαυση, την χαρά και τον χορό, μέσα από διαφορετικά μουσικά στυλ, ανακαλύπτοντας νέους ήχους και παραδοσιακές μουσικές. Θα είναι μαζί μας οι Χορωδίες Ενηλίκων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας με αφιέρωμα σε σύγχρονους νέους Έλληνες δημιουργούς, οι Amorosa ensemble με παραδοσιακή μουσική από το Αιγαίο και την Μικρασία, οι Βάσια Βουγιουκλή trio με μελωδίες από σμυρνέικο και jazz fusion, οι The Storyville Ragtimers με μουσικές της Νέας Ορλεάνης των αρχών του 20ού  αιώνα (Dixieland, Ragtime, Blues), οι Idra Kayne Χ MCD με μουσικές pop, soul, funk, r&b, jazz, disco και hip-hop, ο Coslee με μουσικές conscious hip-hop, lo-fi, jazz/blues στοιχεία και οι Alcedo Folk Band, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι με «τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα».

Παράλληλα, η εικαστικός Μαρία Βαρελά θα παρουσιάσει εικαστικές δράσεις σύγχρονης τέχνης και εργαστήριο μέσα από την θεματική «Πώς τέμνονται η ύφανση της γλώσσας με τη γλώσσα του υφάσματος;» και την εξερεύνηση της τσακώνικης υφαντικής τέχνης, σε συνδυασμό με την τσακώνικη διάλεκτο, με γνώμονα και πηγή έμπνευσης την πολιτιστική παράδοση της περιοχής, ενώ ο Γερμανός καλλιτέχνης Christian -Lake- Wahle θα παρουσιάσει έκθεση έργων σύγχρονης ζωγραφικής με έργα που δημιούργησε κατά την τελευταία πενταετία στο Λεωνίδιο και την Πραγματευτή.

Στο Cine-Melitzazz θα προβληθούν 3 ταινίες, οι παιδικές «Ίκαρος και Δαίδαλος» (2022) και «Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου» (2021) καθώς και η βραβευμένη ταινία «Μαγνητικά πεδία» (2021).

Επιπλέον, κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους, το δημιουργικό εργαστήριο καλαθοπλεκτικής «Κοϊθινάτσι» και το Παιχνίδι θησαυρού στα τσακώνικα, «το φατέ π’ εχάτε», μια εκπαιδευτική δράση περιήγησης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Θα λειτουργούν οι τρεις μόνιμες εκθέσεις: στην Φάμπρικα πολιτισμού περί της τσακώνικης ιστορίας και παράδοσης, στον Πύργο Τσικαλιώτη περί της αρχιτεκτονικής της Τσακωνιάς και στο παλιό δημοτικό το «Κέντρο πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα».

Καλώς να βρεθούμε στο φετινό reunion!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαθέσιμο εδώ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Web site: www.melitzazz.gr | E-mail: melitzazz.festival@gmail.com

Facebook: @Μελιτζάzz Melitzazz  www.Facebook.com/melitzazz  

Τηλέφωνο: 27570.22807

Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.Α.Ε.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σχεδιασμός & καλλιτεχνική διεύθυνση: Σωτήρης Μπόλης

Επιμέλεια καλλιτεχνικών δράσεων: Σόφη Μουτάφη

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία