Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Το παρελθόν και το μέλλον των προγραμμάτων LEADER στις 7-10 Ιουλίου

Τέσσερις συναντήσεις στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «30 Χρόνια LEADER» έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στο Λεωνίδιο παράλληλα με την διοργάνωση του Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2022 Reunion.

ΠΑΡΝΩΝΑΣ-LEADER

253
0

Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετάσχει μια σειρά εξαιρετικών προσκεκλημένων - πολιτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, εμπειρογνώμονες και στελέχη Ομάδων Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα - καθιστώντας το τετραήμερο 7, 8, 9 και 10 Ιουλίου επίκεντρο της μεθοδολογίας τοπικής ανάπτυξης LEADER, καθότι το 2021 και, λόγω πανδημίας, το 2022 γιορτάζονται σε όλη την Ευρώπη τα 30 χρόνια LEADER. Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν τόσο θεσμικοί παράγοντες όσο και όλοι οι Επιχειρηματίες στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων-επενδυτές του τοπικού προγράμματος LEADER. Περισσότερες πληροφορίες: www.parnonas.grΑναλυτικότερα η σχετική επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: 

«Παράλληλα με τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2022 Reunion έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στο Λεωνίδιο τέσσερις εκδηλώσεις – συναντήσεις εργασίας ενταγμένες σε δράσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER. Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετάσχει μια σειρά εξαιρετικών προσκεκλημένων - πολιτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, εμπειρογνώμονες και στελέχη Ομάδων Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα - καθιστώντας το τετραήμερο 7, 8, 9 και 10 Ιουλίου επίκεντρο της μεθοδολογίας τοπικής ανάπτυξης LEADER, καθότι το 2021 και, λόγω πανδημίας, το 2022 γιορτάζονται σε όλη την Ευρώπη τα 30 χρόνια LEADER.

Μεταξύ άλλων θα βρεθούν στο Λεωνίδιο και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις:

>   η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ,

>   ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Δημήτρης Παπαγιαννίδης,

>   ο Βουλευτής Κοζάνης κος Γεώργιος Αμανατίδης,

>   ο Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Σταύρος Αραχωβίτης,

>   ο Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Δημήτρης Κουρέτας,

>   ο Καθηγητής Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κος Κώστας Χλωμούδης,

>   ο Ομότιμος Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Μιχάλης Σκούλλος,

>   ο κος Γιώργος Πίττας, συγγραφέας, ερευνητής της ελληνικής γαστρονομίας,

>   ο κος Κωνσταντίνος Τρακόσας, Στέλεχος του Γραφείου «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού,

>   ο κος Κοσμάς Σιδηρόπουλος από την ΜΟΔ/ΕΕΤΑΑ,

>   ο κος Μιχάλης Σκορδάς, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER,

>   ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μελιτζάzz κος Σωτήρης Μπόλης,

>   δεκάδες στελέχη των ΟΤΔ από όλη την Ελλάδα και στελέχη της ΟΤΔ Πάρνωνα.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας και καθ’ ύλην Αντιπεριφερειάρχες, όλοι οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Πελοποννήσου, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι κοινωνικών, πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων. Έχουν επίσης κληθεί όλοι οι Επιχειρηματίες στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων- επενδυτές του τοπικού προγράμματος LEADER.

Στις εκδηλώσεις από πλευράς των διοργανωτών συμμετέχουν και συντονίζουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος ως οικοδεσπότης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος LEADER κος Σπυρίδων Φλώρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κος Μαρίνης Μπερέτσος.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα και είναι ανοιχτές στο κοινό να τις παρακολουθήσει».

Η σχετική ανακοίνωση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαθέσιμα εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία