BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Κυριακή 2 Οκτωβρίου τιμάται η ξακουστή σαρδέλα του Ευβοϊκού

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ξακουστή σαρδέλα του Ευβοϊκού κόλπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην πόλη της Χαλκίδας (προβλήτα Αγ.Νικολάου) στις 12:00 το μεσημέρι.

202209291039226897

120
0

Πρόκειται για την πρώτη «Γιορτή Σαρδέλας» που στόχο έχει την ανάδειξη του συγκεκριμένου θαλασσινού προϊόντος αλλά και του ρόλου της Εύβοιας ως μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής του.

Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και το Σωματείο Ιχθυέμπορων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», με υποστηρικτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας , το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης –αναψυχής –ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», το IEK PRAXIS, την Alia Sea Food Company και το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, θα διεξαχθούν ανοιχτά εργαστήρια με διαγωνισμούς μαγειρικής (παρουσία του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου) και δραστηριότητες με το τοπικώς παραγόμενο προϊόν με τη συμμετοχή παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη τη χώρα.
Παράλληλα, το γαστρονομικό φεστιβάλ θα ενισχύσει έμπρακτα κοινωνικές δομές της Εύβοιας με δράσεις αλληλεγγύης όπου τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος».

Το ΥπΑΑΤ, με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων και τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού πλούτου, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή μέσω δράσεων και παρεμβάσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

12:00 Έναρξη εκδήλωσης

13:00 Χορευτικό Πρόγραµµα Συλλόγου “Το Αλωνάκι” (30 min)

14:00 Χαιρετισµοί Επισήµων (60 min)

15:15 Μαγειρεύουµε µε Σαρδέλα Ευβοϊκού – Παρουσίαση Συνταγών

από τον executive chef Αλέξανδρο Παπανδρέου (45 min)

16:00 ∆ιαγωνισµός Μαγειρικής επαγγελµατιών (90 min)

17:30 Έναρξη Ψυχαγωγικού Προγράµµαρος µε την Ορχήστρα του
Ηλία Γακου & τον Λαογραφικό Όµιλο Ψαχνών “Ευ Ζην”
(30 min)

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα σερβίρεται δωρεάν ψητή σαρδέλα, κρασί, τσίπουρο & ούζο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία