BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ειδική εκδήλωση για τα ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα στις 11 Μαρτίου

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» προσκαλεί σε εκδήλωση για την ανακοίνωση της έναρξης της καινοτόμου ερευνητικής δράσης «Ενισχύοντας την αξία των προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ».

ΠΟΠ_ΠΓΕ_1200__002___002__2

184
0
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης «AGROTHESSALY 2023» στη Λάρισα, στην ημερίδα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 13.45, στο «χώρο συνεδριακών εκδηλώσεων» της AGROTHESSALY, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Η δράση «Ενισχύοντας την αξία των προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ» φιλοδοξεί μέσω της ανεύρεσης και προσθήκης ισχυρισμών υγείας σε προϊόντα της ελληνικής γης, να αναδείξει την αξία τους, προωθώντας, παράλληλα, τις εξαγωγές τους. Αποτελεί μια δομημένη προσέγγιση τεκμηρίωσης των ισχυρισμών υγείας για τα προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ αλλά και υποστήριξης της τοπικής παραγωγής για την περαιτέρω ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.

Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για τη συνολική ανάπτυξη των περιοχών της υπαίθρου, εξασφαλίζοντας υπεραξία για τα ίδια προϊόντα. Επιπλέον, μέσω της δράσης, παρέχεται η δυνατότητα να υποστηριχθούν και άλλοι κλάδοι οι οποίοι θα ωφεληθούν από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, όπως τα logistics και ο τουρισμός.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε δύο διακριτές φάσεις. Αντικείμενο της πρώτης φάσης είναι η έρευνα στο πεδίο, η διαδικασία των εργαστηριακών αναλύσεων, η επικοινωνία με το τοπικό σύστημα αγροδιατροφής και η ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού. Κατά τη δεύτερη φάση, το έργο θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική υποστήριξη και στην όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη στρατηγική εμπορικής ανάδειξης των χαρακτηρισμών υγείας που θα προσδώσουν υπεραξία στα τοπικά προϊόντα.

Η δράση «Ενισχύοντας την αξία των προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ» εντάσσεται στις στρατηγικές πρωτοβουλίες του οργανισμού  «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και έχει την υποστήριξη της ΕΘΕΑΣ. Υλοποιείται από το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Κουρέτα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και τη διάρθρωσή της μπορείτε να βρείτε εδώ.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία