Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Διήμερη εκδήλωση 27-28 Μαΐου για το ρεβίθι Γρεβενών

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, διοργανώνει ένα διήμερο, αφιερωμένο στο ρεβίθι Γρεβενών, τους παραγωγούς και μεταποιητές του.

RevithiGrevena___OpenFarmAgora

59
0

Σε μια εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες, να δοκιμάσουν διάφορες παρασκευές με βάση το ρεβίθι καθώς και να αγοράσουν προϊόντα με βάση το ρεβίθι Γρεβενών.

Η σεφ Γεωργία Κουτσούκου θα μαγειρέψει στην κουζίνα του open farm agora παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με το Ρεβίθι Γρεβενών ως πρωταγωνιστή και θα σας ταξιδέψει μέσα από πολλές και διαφορετικές υφές στο κόσμο του ρεβιθιού.

Παράλληλα, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια για την διατροφική αξία των οσπρίων και την συμβολή τους στη μεσογειακή διατροφή.

Τα Ρεβίθια Γρεβενών είναι φημισμένα για τη μοναδική βραστικότητα τους, καθώς όταν βράσουν οι σπόροι, η φλούδα τους μαλακώνει τόσο πολύ που λιώνει στο στόμα όταν καταναλώνεται. Η μεγάλη εμπειρία των παραγωγών, η οποία σε συνδυασμό με τις εδαφο-κλιματικές συνθήκες και τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη προσδίδει στα ρεβίθια Γρεβενών την ιδιαίτερη γεύση τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών είναι η κατεξοχήν περιοχή καλλιέργειας ρεβιθιών στην Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου έναν αιώνα, τα ρεβίθια αποτελούσαν και αποτελούν μια σημαντική καλλιέργεια στην περιοχή των Γρεβενών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία