Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Έρχεται ο διαγωνισμός τυριών FORME στο Μπέργκαμο της Ιταλίας

Προκηρύχθηκε και για το 2023 ο FORME, ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός τυριών, τυροκομικών προϊόντων και ζυμούμενων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ιταλία τον οποίο διοργανώνει ο ιταλικός φορέας ΟNAF (γευσιγνώστες) και στον οποίο συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια και Έλληνες παραγωγοί.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-08-29_105719

71
0

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται από τον φορέα ONAF, τον Εθνικό Οργανισμό Γευσιγνωστών της Ιταλίας στο Μπέργκαμο. Η διοργάνωση εκτός από τον διαγωνισμό περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων για το τυρί στο Μπέργκαμο, εκδηλώσεις  κυρίως για τους επαγγελματίες του γαλακτοκομικού κλάδου και αφορούν  στην κουλτούρα του γαλακτοκομικού τομέα.

Διεξάγονται δύο διαγωνισμοί, ο ένας με τίτλο ‘Πέρα από το Τυρί’ (‘Oltre il Formaggio/Beyond the Cheese’) ο οποίος επιβραβεύει καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα που μπορεί να περιέχουν άλλα τρόφιμα, να περιέχουν βότανα και μπαχαρικά ή να έχουν ειδική διακόσμηση κλπ. Ο δεύτερος – και κύριος- διαγωνισμός έχει τίτλο ‘Χρυσός Τυροκόμος’ (‘Casaro d’ Oro/Golden Cheesemaker’) κι επιβραβεύει τα τυριά, αλλά και τους τυροκόμους που τα παράγουν καθημερινά.

Η εγγραφή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όσους παραγωγούς επιθυμούν να διαγωνιστούν αλλά η προθεσμία εγγραφής λήγει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Προθεσμία παράδοσης δειγμάτων: από Πέμπτη 5 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Προεπιλογή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023. Τελικός την Κυριακή 15  Οκτωβρίου 2023. Τελετή απονομής την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: dairynews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία