BACK TO
TOP
Προϊόντα

Χτίζει όνομα στην ποιότητα κρέατος η Ευρώπη

Παρά την άνοδο της χορτοφαγίας και του veganism στην Ευρώπη, τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης παραμένουν μέχρι σήμερα η μόνη επιλογή για την ικανοποίηση των απαιτήσεων σε θρεπτικές ουσίες σε έναν ολοένα αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.

36465-20150904_Farm_4-1024x705

8
0

Η ζωική πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντική και η ευρεία πρόσβαση σε προσιτό και ασφαλές κρέας, ψάρι, γάλα και αυγά που υπάρχει στην Ευρώπη, συνέβαλε στη διατροφική ασφάλεια , στην ελευθερία επιλογών και στην διατροφική ποικιλία των ευρωπαίων.

Βασικοί παράγοντες για τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων που απολαμβάνουμε στην Ευρώπη είναι οι αυστηρές πολιτικές για την υγεία και ένας ισχυρός τομέας της υγείας των ζώων που παρέχει αποτελεσματικά κτηνιατρικά φάρμακα, και μια κουλτούρα συνεχούς καινοτομίας.

Ωστόσο, ο ρόλος της υγείας των ζώων στην εξασφάλιση προσιτών και υγιεινών τροφίμων στην Ευρώπη συχνά παρερμηνεύεται και υποτιμάται.

Αρχικά, οι καταναλωτές θεωρούν ως δεδομένο την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ο εμβολιασμός των ζώων, καθώς και άλλα προληπτικά φάρμακα στη μείωση της απειλής για πρόκληση σοβαρών ασθενειών των ζώων και στην εξασφάλιση ζωτικής σημασίας προμήθειας τροφίμων.

Ο εμβολιασμός όχι μόνο ενίσχυσε το σύστημα τροφίμων στην Ευρώπη από την απειλή της ασθένειας των ζώων, αλλά βοήθησε τόσο στην αποφυγή της ανάγκης για σφαγή των μολυσμένων ζώων όσο και μείωσε τον κίνδυνο τροφικής νόσου. Ο εμβολιασμός των πουλερικών κατά της σαλμονέλας, για παράδειγμα, μείωσε τις περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 87% από το 1993 έως το 2008.

Όταν η απειλή φαίνεται να είναι υπό έλεγχο, είναι ευκολότερο να ξεχάσουμε ότι υπήρξε κάποτε - αλλά είναι υπό έλεγχο μόνο χάρη στην κτηνιατρική.

Έπειτα, τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που παράγονται σταθερά στην Ευρώπη είναι ασφαλέστερα από ποτέ, χάρη στα υψηλά πρότυπα των κτηνιατρικών φαρμάκων, που περιλαμβάνουν την υπεύθυνη χρήση αντιβιοτικών και την απόσυρση οποιουδήποτε ζώου που βρίσκεται υπό θεραπεία.

Στις Κάτω Χώρες, μια σειρά αποτελεσματικών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας και της παρακολούθησης της χρήσης αντιβιοτικών, η προώθηση των πρωτοβουλιών για την υγεία των ζώων και η υπεύθυνη χρήση, μας επέτρεψαν να μειώσουμε τη χρήση αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία κατά περισσότερο από 60% μεταξύ 2009 και 2016.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρώπη είναι η περιοχή με το μικρότερο ποσοστό σε τροφικές ασθένειες αλλά ταυτόχρονα και σταθερά υψηλή συμμόρφωση με τα συνιστώμενα επίπεδα ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει κανονισμούς που εξασφαλίζουν ότι τα ζώα που υποβάλλονται σε θεραπεία αποσύρονται από την τροφική αλυσίδα έως ότου το φάρμακο έχει εκλείψει εντελώς,  και άρα μηδενίζοντας την πιθανότητα να φθάσουν  ίχνη του στους καταναλωτές. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς ενέπνευσε επίσης τις εθνικές κυβερνήσεις, τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες υγείας να επενδύσουν στην ανάπτυξη νέων προληπτικών μέτρων για να μειώσουν την ανάγκη για αντιβιοτικά.

Τέλος, η ευρωπαϊκή κτηνοτροφία έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελεσματική παραγωγή χάρη στα αυστηρά πρότυπα υγείας και πρόνοιας, τα οποία αντικατοπτρίζονται στην τιμή του κρέατος, των ψαριών, του γάλακτος και των αυγών.

Αυτό περιλαμβάνει προληπτικές προσπάθειες για την προστασία των ζώων από ασθένειες όχι μόνο για την ποιότητα των προϊόντων τους αλλά για τη δική τους ευημερία.

Κρατώντας τα ζώα σε εσωτερικούς χώρους μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να προσβληθούν από ασθένειες του κοντινού περιβάλλοντος ή από την άγρια ​​φύση, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Βέλγιο και επηρεάζει τους αγριόχοιρους και τους κατοικίδιους χοίρους.

Πολλοί καταναλωτές υποθέτουν ότι είναι πιο υγιεινό και πιο φυσικό τα ζώα να περιφέρονται έξω, στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά συχνά για τη δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των ζωοτρόφων, είναι προτιμότερο  να παραμένουν υπό προσεκτικά ελεγχόμενες και υγιεινές συνθήκες και άρα να είναι υγιέστερα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η υγεία των ζώων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας των τροφίμων και ως εκ τούτου την επισιτιστική ασφάλεια για την Ευρώπη και πέραν ​​αυτής.

Με τη συνεχή βελτίωση της υγείας των ζώων, μπορούμε να βελτιώσουμε όχι μόνο τη θρεπτική αξία του κρέατος, των ψαριών, του γάλακτος και των αυγών, αλλά και τη βιωσιμότητα της διατροφής μας παγκοσμίως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία