BACK TO
TOP
Προϊόντα

Αμερικανοί βουλευτές αντιδρούν στους δασμούς του ελαιολάδου

Στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσο των ΗΠΑ μια ομάδα από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών στο ευρωπαϊκής προέλευσης ελαιόλαδο, αφού όπως σημείωσαν κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ελλείψεις του προϊόντος από την αγορά και υψηλότερες τιμές για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

dasmoi_elias

17
0

 Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο ενδέχεται να υποστεί δασμολογική επιβάρυνση 100% καθώς η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για την εφαρμογή αντίμετρων με αφορμή την διαμάχη για τις επιδοτήσεις στις κατασκευάστριες αεροπλάνων Boeing και Airbus. Πρόκειται για μια διαμάχη που τραβάει κοντά 15 χρόνια στα έδρανα του ΠΟΕ.

«Χωρίς ευρωπαϊκές εισαγωγές ελαιολάδου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην σημερινή ζήτηση των καταναλωτών», δηλώνει η ομάδα των 14 Δημοκρατικών και πέντε Ρεπουμπλικανών μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Bill Pascrell (εικονιζόμενος) και τον Ρεπουμπλικανικό Jodey Arrington.

Στο αίτημά τους επικαλούνται τις οικονομικές ζημιές που θα υποστούν εστιάτορες και αλυσίδες λιανικής πώλησης αλλά και η βιομηχανία τροφίμων εν γένει, ενώ ακόμα προέβαλαν τα οφέλη του το ελαιολάδου για την υγεία. «Η αύξηση στην τιμή του προϊόντος θα ωθήσει τους καταναλωτές σε άλλα έλαια τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με την διατροφική ποιότητα του ελαιολάδου» αναφέρει χαρακτηρίστηκα το γράμμα που απέστειλαν.

Επιπλέον εξηγούν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει εμπόδια στην εισαγωγή του, η οποία θα μειωθεί κατά 30% επί της συνολικής ζήτησης των καταναλωτών, ήτοι 100.000 τόνοι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία