Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προϊόντα

Νέο όνομα για εθνική διαφοροποίηση

Η κυβέρνηση στην πατρίδα του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι στο Γκουτζαράτ αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία του «φρούτου του δράκου» καθώς πιστεύει ότι πως συνδέεται με την Κίνα,προκαλώντας την ειρωνεία της αντιπολίτευσης.

14885103-dragon-fruit-in-garden

85
0

Η Ινδία και η Κίνα είναι επί του παρόντος σε αντιπαράθεση για τα αμφισβητούμενα συνόρων των Ιμαλαΐων, με το Νέο Δελχί να απαγορεύει κινεζικές εφαρμογές και να μειώνει τις εισαγωγές.

«Η κυβέρνηση του Γκουτζαράτ αποφάσισε ότι η ονομασία «φρούτα του δράκου» δεν είναι κατάλληλη και συνδέεται με την Κίνα. Το σχήμα του φρούτου είναι σαν λωτός, και έτσι του δώσαμε ένα νέο σανσκριτικό όνομα, καμαλάμ. Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό γι 'αυτό», δήλωσε ο αρχηγός του Γκουτζαράτ, Βιτζέι Ρουπανί.

Ο λωτός, ή καμάλ όπως ονομάζεται στη διάλεκτο Χίντι, είναι το σύμβολο του κυβερνώντος Κόμματος Bharatiya Janata (BJP) του Μόντι. Ο καρπός θα είναι πλέον γνωστός ως καμαλάμ στην πολιτεία, δήλωσε ο Ρουπανί, ο οποίος ανήκει στο BJP.

Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Μόντι σε μία ραδιοφωνική εκπομπή είχε επαινέσει τους αγρότες για την καλλιέργεια του «φρούτου του δράκου» στην άνυδρη περιοχή του Κουτς στο Γκουτζαράτ.

«Μετά από αυτό, οι αγρότες με πλησίασαν και πρότειναν να αλλάξει το όνομα του φρούτου του δράκου σε καμάλα», δήλωσε στο Reuters ο Βίνοντ Τσάβντα, βουλευτής του BJP του Κουτς.

Υπάρχουν περισσότεροι από 200 αγρότες μόνο στο Κουτς που καλλιεργούν «φρούτα του δράκου» σε πάνω από 6.000 στρέμματα, (1.500 acre, 1 acre ισούται με 4 στρέμματα) δήλωσε ο Χαρές Τακάρ, ένας αγρότης από την περιοχή.

Το αντιπολιτευόμενο Κογκρέσο χαρακτήρισε την αλλαγή ονόματος ως τέχνασμα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα αξιόλογο να δείξει ως επίτευγμα και προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τα πραγματικά ζητήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου του Γκουτζαράτ, Μάνις Ντόσι.

Πηγή: naftemporikigr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία