BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Εθνική Ομάδα Οινοχόων με τον Άρη Σκλαβενίτη στο τιμόνι

Την δημιουργία της πρώτης Εθνικής Ομάδας Οινοχόων ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Οι νικητές Οινοχόοι των τελευταίων 2 Πανελλήνιων διαγωνισμών με τον 2ο και  3ο νικητή του τελευταίου εθνικού διαγωνισμού, μέσα από ένα άρτιο και εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  θα εκπαιδεύονται σε σταθερή ετήσια βάση με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στους επερχόμενους Ευρωπαϊκούς ή Παγκόσμιους Διαγωνισμούς που διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων A.S.I.

oinoxoooi

34
0

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου διαγωνισμού (2019) η Εθνική ομάδα αποτελείται από τον Αριστοτέλη-Ιωσήφ Σκλαβενίτη, τον Αλέξανδρο Μπουζίκα και τον Γιώργο Λουκάκη. Προπονητής της ομάδας έχει αναλάβει ο Γιώργος Λούκας με τη βοήθεια του Ελευθέριου Χανιαλίδη.

Ο Αριστοτέλης-Ιωσήφ Σκλαβενίτης ως καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, θα  εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου Οινοχόου που θα πραγματοποιηθεί 10-15 Μαρτίου 2019 στο Βέλγιο στην Antwrep. Βάσει των παραπάνω έχει διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων και γευστικών δοκιμών στο Βέλγιο, λίγες μέρες πριν τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του για μια δυνατή παρουσία.

Πιστεύουμε πως μέσα από τον θεμιτό ανταγωνισμό - συναγωνισμό που δημιουργείται κατά την προπόνηση αλλά και μέσα από την ομαδική δουλειά, αυξάνονται οι δεξιότητες, βελτιώνεται η παρουσία κάθε διαγωνιζόμενου και προετοιμάζεται καλύτερα για τους επόμενους διαγωνισμούς για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης (Εθνικούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει γραπτά ερωτηματολόγια, τυφλές γευστικές δοκιμές σε κρασιά, αποστάγματα και beverages, πρακτική στο service, food and wine pairing, και εκπαιδευτικά/επιμορφωτικά οινικά ταξίδια σε οινοπαραγωγές περιοχές.

Το πρόγραμμα είναι σε ισχύ από τις 20 Ιανουαρίου 2019, έπειτα από ψήφιση της πρότασης στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία