Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Κάτι αλλάζει στην αγορά αλκοολούχων ποτών του Κεμπέκ

Περιλαμβάνοντας 14.350 αλκοολούχα ποτά και 3.100 προμηθευτές στα ράφια του, το SAQ ανανεώνει το 20% της προσφοράς του κάθε χρόνο.

pota_soupermarket-0-5-886-498-1540894729

12
0

Η  δυναμική της διάβρωσης της κατανάλωσης κόκκινων κρασιών, λειτουργεί  υπέρ της κατανάλωσης των λευκών οίνων.

Τα χρόνια περνούν και η κατάταξη φαίνεται να παραμένει αμετάβλητη όσον αφορά τα ποσοστά  της κατανάλωσης  οίνων στην αγορά του Κεμπέκ.

Οι  κορυφαίες 10 αγαπημένες ποικιλίες φαίνεται να είναι αμετάβλητες, παρατηρούνται όμως αισθητές αλλαγές όσον αφορά  την πτώση των πωλήσεων ,  την αύξηση των πωλήσεων των καναδικών κρασιών και την ανάπτυξη των πωλήσεων των λευκών κρασιών σε βάρος των ερυθρών.

Κατά την περίοδο 2018 - 2019, η Société des alcools de Quebec, το κρατικό μονοπώλιο για την πώληση κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών, αναφέρει ότι «αν και το κρασί εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην αγορά αλκοολούχων ποτών  στα  καταστήματα (με το 78% του όγκου των πωλήσεων), τα  διαφοροποιημένα ποτά και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν διευρύνει  αυτό το έτος  τα μερίδια αγοράς τους,  γεγονός που αναμένονταν εδώ και καιρό. «Ενώ οι πωλήσεις των ερυθρών οίνων έχουν διαβρωθεί  σε όγκο, από αυτές των λευκών και των ροζέ που είναι ενισχυμένες  (αντίστοιχα 2%  και 7% μέσα σε ένα χρόνο). Οι τάσεις αυτές δεν επηρεάζουν την κατάταξη των ποικιλιών αμπέλου, αφού κυριαρχούν  εδώ και χρόνια το Cabernet Sauvignon και το Chardonnay.

Παραμένοντας ο πρώτος προμηθευτής κρασιού στο Κεμπέκ, η Γαλλία διατηρεί επίσης το μερίδιο αγοράς της σε όγκους, ενώ τα  καναδική κρασιά εμφανίζονται επί δύο  έτη στην όγδοη θέση (τα κρασιά του Κεμπέκ ξεπέρασαν    το όριο των 4.600 εκατόλιτρων  όσον αφορά το  λευκό, το κόκκινο και το  ροζέ).

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία