Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Σαφείς προτάσεις ζητά ο Βορίδης από τον ΣΕΟ για τις άδειες φύτευσης

Προτάσεις για να προχωρήσει το υπουργείο στην αναδιαμόρφωση του καθεστώτος που αφορά στις άδειες φύτευσης για την επίλυση του προβλήματος, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από εκπροσώπους του ΣΕΟ. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και το ζήτημα της ταυτοποίησης των ελληνικών ποικιλιών στη βάση της κλωνικής επιλογής αμπέλου.

seo_fotos

41
0

Ειδικότερα, ζητήματα που αφορούν τον οινοποιητικό κλάδο συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη στη συνάντηση που είχαν μαζί του την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΟ έθεσαν στον Υπουργό ζητήματα όπως αυτό των προγραμμάτων προβολής και προώθησης του ελληνικού οίνου και συζήτησαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μηχανισμού αξιολόγησης των προωθητικών ενεργειών. Παράλληλα ετέθη το θέμα Υπουργικής Απόφασης με την οποία, όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, καθιστά αδύνατη την εφαρμογή προγραμμάτων και για την οποία ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε να απαντήσει σύντομα.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τις άδειες φύτευσης ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΣΕΟ συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση του καθεστώτος.

Ο κ. Βορίδης αποδέχθηκε ένα ακόμη αίτημα του ΣΕΟ το οποίο αφορά την τακτική σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής η οποία, παρότι γνωμοδοτικό όργανο σε μείζονα ζητήματα του οινοποιητικού κλάδου, σήμερα υπολειτουργεί.

Τέλος οι εκπρόσωποι του συνδέσμου έθεσαν και το θέμα της «γεωργικότητας» των οινοποιητικών επιχειρήσεων σύμφωνα με την οποία με βάση την κείμενη νομοθεσία δεν παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυτών να κάνουν χρήση του καθεστώτος του εργοσήμου κατά την απασχόληση εποχιακών εργατών. Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, με τον αρμόδιο Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο καθεστώς να αφορά και τις κεφαλαιουχικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία