Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Διαδικασία ελέγχου μικροβιακού φορτίου στην απόφαση για το γάλα

Από ενδελεχή έλεγχο φαίνεται ότι περνάει τελικά η απόφαση για τους ελέγχους στο γάλα αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλον δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία με τον χάρτη για τις μειονεκτικές περιοχές και να αναγκαστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες να ανακρούσει πρύμναν.

satolias_koutsoupias_gala

Χρήστος Διαμαντόπουλος

11
1

Πρόκειται άλλωστε για ένα θέμα πάνω στο οποίο επιχαρείτε να οικοδομηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για την στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων που τους τελευταίους μήνες βλέπουν την τιμή του προϊόντος τους να κατρακυλάει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αν και η Agrenda παρουσίασε στο προηγούμενο φύλλο της την απόφαση όπως αυτή έχει συνταχθεί έως τώρα όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο αφού οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έχουν δει και τοποθετηθεί επί της απόφασης πριν αυτή δοθεί τελικά προς δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα πάντως με όσα έχει κάνει γνωστά η Agrenda καθίστανται πλέον υποχρεωτικές οι μηνιαίες δηλώσεις παραδόσεων (από  τους παραγωγούς) σε συνδυασμό με τις εισκομίσεις από τις επιχειρήσεις γάλακτος.  Μάλιστα οι παραγωγοί θα υποχρεούντια να διαθέτουν πλέον ένα κωδικό εκμετάλλευσης στο σύστημα αλλιώς δεν θα μπορούν να παραδίδουν γάλα. Σε περιπτώσεις παραβάσεων τα πρόστιμα αυξάνονται κατά πολύ σε σχέση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα και πάντα ανάλογα με τον τζίρο της κάθε εταιρείας και το είδος της παράβασης.   Όσον αφορά τους μεταποιητές ορίζει ένα μεγαλύτερο εύρος προστίμων που σε πρώτη φάση μπορούν να φτάσουν τα 60.000 ευρώ και στην συνέχεια αν υπάρξει υπότροπη να πολλαπλασιαστούν.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-11-2018 10:19ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ INTERNET ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία