Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Συνάντηση Κτηνοτρόφων ΑΜΘ με Βορίδη στις 22 Νοεμβρίου

Έπειτα από επίμονες προσπάθειες, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατεβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 13:00.

ypourgeio-agrotikis-anaptuksis-kai-trofimon

43
0

Οι κτηνοτρόφοι ΑΜΘ θα επισκεφθούν το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να ζητήσουν και δια ζώσης τη νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Μάκη  Βορίδη, για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.

Υπενθυμίζεται πως οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ είχαν αποστείλει από τις 26-9-2019 έγγραφο, ζητώντας τη νομοθετική παρέμβαση του υπουργού, χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική.

 «Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, αλλά και των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύονται συνεχώς στον κλάδο της κτηνοτροφίας, θα θέλαμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων» αναφερόταν σε ανακοίνωση που είχαν δημοσιεύσει προ ολίγων ημερών.

Οι κτηνοτρόφοι αναμένεται πως θα επιδιώξουν να συζητήσουν στο ΥΠΑΑΤ το ζήτημα της υποχρεωτικής σύναψης συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους στους μεταποιητές, με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.

Ακόμα θα θίξουν το ζήτημα της πάταξης ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, θέματα που αφορούν σε βοσκοτόπια ενημερώνοντας τον υπουργό για το ισχύον καθεστώς και ζητώντας εξηγήσεις πάνω στον σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ για το καθεστώς που θα ισχύσει με τη νέα ΚΑΠ.

Ακόμα θα καταθέσουν προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σχετικά με την εσωτερική σύγκλιση και τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων αλλά και για την ασφάλιση αλλοδαπών μετακλητών εργατών κτηνοτροφίας.

«Στη σύσκεψη αυτή θα θέλαμε να συμμετέχουν μαζί με εσάς και οι δύο υφυπουργοί, εκπρόσωπος του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΟΓΑΚ, της κτηνιατρικής υπηρεσίας και του υπουργείου εργασίας. Επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΑΜΘ κι εκπρόσωπος της περιφέρειας» είχαν ζητήσει παλιότερα οι Κτηνοτρόφοι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία