BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Εμπορικό μείγμα στην αγορά επιτρέπει τα 6 ευρώ ανά κιλό στα αρνιά

Περιθώρια να ξεπεράσει τα 6 ευρώ ανά κιλό το πρόβειο κρέας έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά, με την ζήτηση να είναι έντονη από την Ισπανία και την Ιταλία.

GRAFIMA_960X620

27
1

Παραδοσιακά από τα τέλη Νοεμβρίου οι χώρες αυτές απευθύνονται στην εγχώρια αγορά για εισαγωγές, διατηρώντας ισχυρό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο ήδη αυτές τις μέρες οι τιμές έχουν υπερβεί τα 5,5 ευρώ ανά κιλό.
Το εμπορικό μείγμα διαμορφώνουν οι λιγοστές γεννήσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, κάτι που αποδίδουν οι κτηνοτρόφοι στο γεγονός ότι τα ζώα δεν ήταν επαρκώς ταϊσμένα και φροντισμένα, λόγω του δυσάρεστου εμπορικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί. «Αγοράζουν πολλοί και πουλάνε λίγοι» εξηγεί στην Agrenda ο κτηνοτρόφος Μιχάλης Τζιότζιος, ο οποίος παρατηρεί πως φέτος υπάρχει έντονη ζήτηση και για ζώα αναπαραγωγής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-11-2019 21:53Δημήτρης

Γράφεται μπούρδες που δεν έχουν βάση σήμερα τα αρνιά έχουν 3 ευρώ ζων βάρος και 5 ευρώ κρέας ανά κιλό φυσικά αν το σφαγείο πουλήσει θα το πουλήσει 5,50 γιατί είναι και το ΦΠΑ του παραγωγού που έχει πληρώσει όλα τα άλλα είναι αβάσιμα.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία