BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Aίτημα στρεμματικής ενίσχυσης στο επιτραπέζιο ροδάκινο

Στρεμματική ενίσχυση για το επιτραπέζιο ροδάκινο, στη λογική εκείνης που χορηγήθηκε το 2015 κι έμεινε γνωστή ως «πακέτο Καρασμάνη», θα επιδιώξουν οι ροδακινοπαραγωγοί των νομών Ημαθίας, Πέλλας και της Κοζάνης, όπου καλλιεργείται το κύριο μέρος της εγχώριας παραγωγής, ενώ σκέφτονται σοβαρά και την προοπτική της αναδιάρθρωσης.

rodadikino

Λεωνίδας Λιάμης

8
0

Η σχετική απόφαση λήφθηκε σε ευρεία σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου, που οργανώθηκε στην έδρα της Κοινοπραξίας Ομάδας Παραγωγών και Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας, με συμμετοχή περίπου 30 εκπροσώπων ομάδων παραγωγών και αγροτικών συλλόγων από τη Νάουσα, τη Σκύδρα, την Αλμωπία και το Βελβεντό.

Την απόφαση αυτή, υπαγορεύει όπως είπαν στο Agronews, δηλαδή το αίτημα να ενεργοποιηθεί το de minimis και να δοθεί στρεμματική ενίσχυση, το γεγονός ότι από τη στιγμή που επιβλήθηκε το ρωσικό εμπάργκο η τιμή του επιτραπέζιου ροδάκινου δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. «Πουλάμε κάτω από το κόστος», τόνισε στο Agronews, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, Μάκης Αντωνιάδης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Αgrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία