BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Απονομή βραβείων Κότινος 2016 σε εκδήλωση της Λέσχης «Φιλαίος»

Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, με θέμα «Η ώρα του Ελληνικού ελαιολάδου για την αναγνώριση και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του». Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού οργανοληπτικής αξιολόγησης εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων “KOTINOS 2016” που διοργάνωσε πρόσφατα η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου Φιλαίος.

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Kotinos 2016»

1
0

Η ελαιοκομία επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηπείρους της γης, καθώς επιστήμονες, διατροφολόγοι, εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου και καταναλωτές αναγνωρίζουν πλέον την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου.

Η πίεση που δέχονται οι παραδοσιακά ελαιοπαραγωγές χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) από την αύξηση της διεθνούς παραγωγής είναι σημαντική.

Κοινή πεποίθηση αποτελεί η διαπίστωση ότι η ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο θα ενισχύσει τις ελληνικές εξαγωγές.

- Πως διαμορφώνονται όμως πλέον οι συσχετισμοί στον τομέα της παραγωγής σε διεθνές επίπεδο;

- Κατά πόσο η αύξηση της κατανάλωσης διεθνώς θα μπορούσε να καλύψει την αύξηση της παραγωγής;

- Πως μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του;

- Πως αντιμετωπίζουν το θέμα οι άλλες παραδοσιακά ελαιοπαραγωγές χώρες, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία;

Στα ερωτήματα αυτά καλούνται να απαντήσουν εγνωσμένου κύρους εισηγητές στην εσπερίδα με θέμα «Η ώρα του Ελληνικού ελαιολάδου για την αναγνώριση και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του», την οποία διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Εξαγωγών & Προώθησης Ελαιολάδου «ΕΚΕΠΕ» και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου «ΣΕΒΙΤΕΛ».

Η εσπερίδα, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, στην Αθήνα, την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απονομή βραβείων «Κότινος 2016»

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού οργανοληπτικής αξιολόγησης εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων “KOTINOS 2016” που διοργάνωσε πρόσφατα η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2103238856 και στο e-mail: info@filaios.org

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία